BTM'den Kazakistan'da Örnek Yalıtım Projesi



Su ve ısı yalıtım sektöründe yurt içi ve yurt dışındaki başarılı uygulamalarına her geçen gün yenilerini ekleyen BTM A.Ş., Kazakistan’da dev adımlarla ilerliyor.

BTM A.Ş.’nin Kazakistan’da 10 milyon dolarlık yatırımla kurduğu Polpan KZ, Kazakistan’ın başkenti ve ikinci büyük kenti konumundaki Astana’da 150 bin metrekarelik alana kurulan Khan Shatyr alışveriş ve yaşam merkezinde şimdiye kadar 1300 m3 ısı yalıtımı uygulaması başarıyla tamamladı. Projesini BF Global – Coalca firmalarının üstlendiği ve Sembol İnşaat tarafından yapımı gerçekleştirilen Khan Shatyr alışveriş ve yaşam merkezinin toplamında Polpan KZ markalı 4000 m3  ısı yalıtım levhası kullanılacak.

Kış aylarında zaman zaman -45 derecelerin yaşandığı Astana’da Khan Shatyr alışveriş ve yaşam merkezinin ısı yalıtımındaki örnek çalışmasıyla göz dolduran Polpan KZ, teknoloji ve uygulamadaki üstünlüğünü bir kez daha kanıtlamış oldu.

Kazakistan’da ısı yalıtım malzemesi üretimi için kurulan ilk fabrika olma özelliğine sahip Polpan KZ, 22 bin metrekaresi açık 4 bin metrekaresi kapalı alanda yılda 60 bin metreküplük üretim yapıyor.

BTM A.Ş., ilk etapta 50 kişinin istihdam edildiği ve ürettiği ısı yalıtım plakalarını Özbekistan, Tacikistan, Kırgızistan, İran ve Sibirya’ya ihraç eden Polpan KZ’yi ikinci üretim üssü haline getirmeyi hedefliyor.