Bu Apartmana Beşinci Kattan Giriliyor!



Nizamettin Mahallesi'nde 1999 yılında tamamlanan 9 katlı, 36 daireli apartmanda yaşayan vatandaşlar, dairelerine beşinci kattaki giriş kapısından girerek ulaşıyor. Yol ve çevre koşulları nedeniyle apartmanın ilk katındaki kapıdan giriş yapamayan apartman sakinleri, apartmanın arka bölümüne inşa edilen üst geçit görünümündeki merdivenden dairelerine geçiş sağlıyor.

Apartman sakinlerinden Adem Kırkaya, yaptığı açıklamada, yaşadıkları apartmanın diğerlerine göre farklı bir giriş yapısı olduğunu söyledi.

Ailesi ile 12 senedir aynı apartmanda ikamet ettiklerini anlatan Kırkaya, "12 yıldır burada oturuyoruz ama halimiz harap. Çevre düzenlemesinden dolayı binamızın girişi normal değil. Alt kattan giriş verilmiş ancak neye istinaden verildi bilen yok. Vatandaş, beşinci kattan giriş yapıyor ve 5 kat iniyor. Zamanında asansör boşluğu da bırakılmamış. Bu da işlerimizi zorlaştırıyor" dedi.

İlk kata giriş kapısı yapıldığını ancak yolun elverişli olmamasından apartmana buradan giriş yapamadıklarını ifade eden Kırkaya, şöyle konuştu:

"Apartmana taşındığımızda böyle bir sorun olduğunun farkına varamadık. Aşağıdan giriş yapılabilir diye düşünüyorduk. Oradan giriş yolumuz bile yok. Yağmur yağdığında orası komple su ile doluyor, giderimiz bile yok ve gölün içinde kalıyoruz. Apartmanın yarı katından giriş yapılması ve yolumuzun olmaması herkese ilginç geliyor. Misafirlerimiz, 'bu nasıl bir bina, nasıl yapılmış' diyor."

İkinci kattaki evine gitmek için 3 kat iniyor

Söz konusu apartmana 13 yıl önce taşınan Seylan Akbulut ise ikinci katta oturduğunu ancak apartmana beşinci kattan giriş yaptığı için 3 kat inmek zorunda kaldığını belirterek, "Apartmanın yapısı ilginç. Eve ulaşmak için yukarı çıkılması gerekirken biz iniyoruz. Çünkü aşağıda ikinci katta oturuyorum. Beşinci kattan apartmana girdiğim için aşağı inmek zorunda kalıyorum. Bu da bizim için zor" diye konuştu.

Nuran Karaman da evlerine üst geçit gibi inşa edilen bir yapıdan geçiş sağladıklarını dile getirerek, "İlk katta oturuyorum. Apartmanımıza resmen üst geçitten giriyoruz. Komşularım bana gelmek için 5 kat iniyor. Asansörün de olmaması bir sorun. Diyaliz hastası var ve inip çıkamıyor. Misafirlerimiz de böyle bir girişi abes karşılıyor. 'Bu zamanda burayı niye böyle yapmışlar' diyorlar" ifadelerini kullandı.

Apartman sakinleri, yardım istedikleri yetkililerin kendilerine sorunun giderilmesi için söz verdiklerini ancak henüz sorunlarına çare bulunamadığını belirtti.