Bu Araziye 1.14 Milyarlık Proje Yapılacak



İki yıl önce ihalesi gerçekleşen TOBB'a ait Zeytinburnu'nda yer alan 73 bin metrekare büyüklüğündeki arsa detaylı bir incelemeden sonra sahiplerini buldu. Denizcilik sektöründeki guruplardan Şadan Kalkavan Holding; Türkmenistan ve Katar'da önemli projelere imza atmış, Anadolu ve İstanbul'da projeleri olan, Hasoğlu Yapı olarak da bilinen Hasan Sever İnşaat ve Metroport, Skyport, Otoport, Rose Marine gibi konsept projelerin sahibi Gül Yapı A.Ş. 1,14 milyar TL asgari bedel taahhüt ederek güçlerini birleştirdiler.

Kalkavan Gurubu-Hasan Sever İnş.-Gül Yapı - Gayrimenkul Geliştirme İş Ortaklığı Genel Müdürü Oray Demirel tarafından verilen bilgiye göre, 73 bin metrekare büyüklüğünde olan arazinin sahil yoluna ve denize 250 m. cephesi bulunuyor. Tarihi yarımadadan, Boğaz girişine, Salacak, Kadıköy, Adalar, Ataköy Limanı gibi geniş perspektifli bir manzaraya sahip olan arazi, Zeytinburnu sahil bölgesinin de en önemli noktasında yer alıyor. hurriyetemlak.com'un haberine göre bu araziye otel, rezidans, kongre merkezi, ofis ve AVM'den oluşan karma bir proje inşa edilecek.

Oray Demirel projeyi özet olarak “Oldukça değerli olan bu arazinin yarısı imar durumuna göre 4 ve 5 yıldızlı oteller, kongre merkezi ve donatıların olacağı turizm yatırımları, diğer yarısı ise rezidans, ofis ve alışveriş merkezleri içeren karma kullanımlı bir proje geliştirmek üzere konumlandırıldı.”  şeklinde açıkladı. Demirel ayrıca “Gayrimenkul Geliştirme Ortaklığının Yönetim Kurulu Üyeleri Sn. Nazım Kalkavan, Sn. Hasan Sever ve Sn. Ali Gül ün hazırlattıkları konsept projelerde son rötuşlar tamamlanmak üzere.  Proje, İstanbul'un tarihi dokusuyla uyumlu, siluetini rahatsız etmeyen uygun yükseklikte yapıların olduğu, deniz ve mavinin dinginliği ile doğa ve yeşilin huzurunun birleştiği, LEED sertifikası şartları ile çevreci yaklaşımların ön plana çıktığı özelliklerde olacak” diye konuştu.

Birkaç ay içinde inşaat çalışmalarının başlayacağı projenin üç yılda tamamlanması hedefleniyor.