''Bu Projeler İzmir ve İzmirlinin Projesidir, Anonimdir''

Birinci Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Gündüz ve yönetim kurulu üyeleri İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret etti. Demirtaş, İzmir'in projeleriyle ilgili ''Projelerin sahiplenilmesinden mutluyuz. Ama şu bir gerçek ki, bu projeler İzmir ve İzmirlinin projesidir, anonimdir'' dedi.

Demirtaş, ziyarette gazetecilerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir projelerine ilişkin söylediklerini ve CHP tarafından gelen yanıtları hatırlatması üzerine, projelerin sahiplenilmesinden mutluluk duyduklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

''Tarafların 'Bunlar bizim projemizdir' demesinden son derece mutluyuz. Ama şu bir gerçek ki, bu projeler İzmir ve İzmirlinin projesidir, anonim projelerdir. Herkesin birlikte seslendirdiği projeler bunlar. Yani hiç kimse 'Bunu şimdi ben öne sürmüştüm' diye rol kapmaya çalışması yerine 'Önce ben başlattım', 'Ben yaptım' demesi bizim dileğimiz''.

İstanbul projelerine ilişkin soru üzerine Demirtaş, ''İzmir'deki projelerin de çoğu 'çılgın' projeler. EXPO 2020 projesi çılgın bir proje değil miydi? İzmir körfezinde plajlar yapılması, denizin ortasına yapılacak viyadük üzerinde insanların koşması ve yürüyerek gezmesi, bir tüp geçitten denizin ortasında bir adaya çıkıp plaja girmesi, yürüyerek Karşıyaka'ya geçmesi çılgın bir proje. Daha çılgınları da var ama önce bunları yapalım'' dedi.

Demirtaş, 1. Sanayi Sitesi esnafının bölgeyi AVM yapmak isteğine ilişkin değerlendirmelerini de dinledi. Atatürk Stadyumu civarındaki bölgenin arazi değerlerinin yüksekliğini hatırlatan Demirtaş, sitenin başka yere taşınarak söz konusu alanın gerek iş merkezi olarak gerekse de başka inşaat yatırımlarında değerlendirilebileceğini kaydetti.

Demirtaş, ''Burası İzmir'in yükselen bölgesi. Başka bir yere taşınırsanız, burada bir rant doğacaktır. O binalar artık yapanları da İzmir'i de rahatsız ediyor. Atatürk Stadı yıkılıp tekrar yapılacaksa bölgenin trafik ve altyapı düzeni de yeniden planlanacak. İzmir dönüşecekse, bu bölgede dönüşecek. Bölgenin ulaşım master projeleri gözden geçirilmeli. Sanayi sitesinin envanterini çıkaralım. Belki iş yerleri bir yerde toplanıp diğer yerleri başka şekilde kullanabiliriz'' ifadelerini kullandı.

Kasım Gündüz ise yerel yönetimlerin bölgelerine daha fazla ilgi göstermesi gerektiğini belirterek, Demirtaş'ın önerisini dikkate alacaklarını ve en kısa sürede bölgenin envanterini çıkararak İZTO'ya sunacaklarını bildirdi.