''Bu Projeleri Hayata Geçirmek için Çalışın''



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ankara Ticaret Odası'nın (ATO), Ankara projelerinde aktif rol almasından duyduğu memnuniyeti belirterek, ATO'dan projelerin hayata geçirilmesi için çalışmasını istediği bildirildi.

ATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Başbakan Erdoğan, ATO Başkanı Salih Bezci ile görüşmesinde, ATO'nun Ankara'daki projelerde aktif rol almasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Bezci'ye ''Bu projeleri hayata geçirmek için çalışın'' dedi.

ATO Başkanı Bezci de Başbakan Erdoğan'a, başkent için açıkladığı projelerden biri olan ve Akyurt'ta yapılması planlanan uluslararası dev fuar merkezi için çalışmalara başladıklarını, fuar yatırımı için ATO Meclisi'nden yetki aldıklarını belirterek, fuar alanı ile eş zamanlı olarak metronun yapılması gerektiğini ifade etti.

Bezci, ayrıca Ankara'nın hızla büyüyen ve cazip yatırım imkanları sunan bir şehir olduğunu ifade ederek, uluslararası ölçekte bir alışveriş festivali yapmayı planladıklarını ve ve Tuluntaş Mağarası'nın restorasyonu ile turizme kazandırılması için proje hazırlığı içinde olduklarını Başbakan Erdoğan'a aktardı.

Esenboğa'dan Çevre yoluna alternatif bir yol planlanması, Ankara'dan yurt dışı uçuşların arttırılması, Ankara'nın Kazan İlçesi'ndeki Savunma Sanayi Kümelenmesi'nin topyekun teşvik kapsamına alınması yönündeki taleplerini de Başbakan Erdoğan'a ileten Bezci, Ankara projelerinden dolayı Erdoğan'a teşekkür etti.