Bu Yıl 3 Yeni Şehir Hastanesi Hizmete Açılacak



Bulundukları il ve bölgede vatandaşlara sağlık hizmeti sunarken diğer yandan sağlık turizmi üzerinden yabancı hastalara da tedavi imkanı sağlayan şehir hastaneleri dünyaya örnek olmaya devam ediyor.

Bir yandan bulundukları il ve bölgede vatandaşlara sağlık hizmeti sunarken diğer yandan sağlık turizmi üzerinden yabancı hastalara da tedavi imkanı sağlayan şehir hastaneleri konusundaki çalışmalar yeni yılda da sürecek. Bu yıl açılışı yapılacak 3 hastaneyle birlikte 8 bin 742 yeni yatak kapasitesi oluşacak. Sağlık Bakanlığı’nın takvimine göre 2019’da Türkiye 3 yeni şehir hastanesine daha kavuşacak. Açılış çalışmalarında son aşamaya gelinen ve dünyanın tek seferde inşa edilen en büyük hastanesi unvanına sahip Bilkent Şehir Hastanesi 2019’da resmen açılacak. 3 bin 810 yatak kapasitesi bulunan hastane bünyesinde bin 11 poliklinik, 700 yataklı yoğun bakım ünitesi, 131 ameliyathane, 38 yataklı diyaliz merkezi ve 10 yataklı iyot tedavi servisi yer alacak.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Yüzde 65'i tamamlandı
Akşam'dan Doruk Çakar'ın haberine göre; başkentte bu yıl açılışı yapılacak olan Etlik Şehir Hastanesi de 3 bin 577 yatak kapasiteli olacak. 1 milyon 215 bin metrekare alana inşa edilen hastane, bünyesinde farklı branşlarda 9 ayrı hastaneyi bulundurarak vatandaşa hizmet verecek. Bursa Entegre Sağlık Kampüsü için de son aşamaya gelindi. Yüzde 65’inden fazlası tamamlanan hastane, Bursa ve civarındaki illerden yaklaşık 6 milyon kişiye hizmet verecek. Hastanenin bin 355 yatak kapasitesi ve toplam 4 binin üzerinde de personeli bulunacak.

Haberin tamamına linkten  ulaşılabilir...