Budva'daki Türk Otelinin Yapımı Durduruldu



Karadağ'daki 15 katlı iki kuleli bir otelin inşaatı, Budva Belediyesi tarafından yasaklanırken Karadağ Sürdürülebilir Kalkınma ve Turizm Bakanlığı ön tasarım onayını verdi.

T.C. Ticaret Bakanlığı'nın bloğunda yer alan habere göre; Podgoritsa merkezli 'Mia Investments' isimli Türk şirketi, Slovenska plajına 10 metre uzaklıkta, Adriyatik Fuarı'ndaki arsaya, beş yıldızlı iki kuleli otel inşa etmeyi planladı. Kıbrıs'ta yerleşik olan 'Expom Hotel Partners Limited' şirketine ait 'Safiro Beach Resort' adına kadastro kayıtlarında bulunan arazi kompleksi 8500 metrekare.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Kulelerin inşaatı, sahil üzerinde çok katlı binaların inşa etmesine karşı çıkan Budva Belediyesi tarafından engellenmekte.

Söz konusu otelin, Karadağ'daki otel işletmesi sektöründe en büyük Türk yatırımı olacağı belirtiliyor. Ancak, yeni yasal çözümlerle, beş yıldızlı otel yatırımcılarının, ünitelerin yarısını daire olarak satma imkânı olduğu bilinmekte. Bu araziyi kapsayan 'Budva Merkezi' konulu ayrıntılı şehir planı iki yıllığına ertelenmiş olmasına rağmen, bu plana göre yalnızca otel inşa edilmesi mümkün.

Foto Kaynak: investitor.me