Bugün Sitem Edenler Yarın Teşekkür Edecek



Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde başlatılan yıkım çalışmaları için, “Bugün bize sitemle bağıranların yarın ‘Allah razı olsun' diyeceklerine yürekten inanıyorum” dedi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, yaklaşık 15 gün önce yıkımına başlanan Mehmet Akif Ersoy Mahallesi sakinlerinin ev sahibi olması için bütün gücüyle çalışacaklarını ve başaracaklarını belirterek, “Bugün bize sitemle bağıranların yarın ‘Allah razı olsun' diyeceklerine de yürekten inanıyorum” dedi.

Mahalle sakinlerinin 2007'de “Kentsel Dönüşüm Projesi”yle ilgili anlaşmaları yaptıklarını anımsatan Yaşar, o dönemde anlaşma yapılmayan yaklaşık 80 kişiden çoğunun hak sahibi olmadığını, yıkıma karşı çıkanların da bu kişiler olduğunu ifade etti.

Konutlar 16 ay içinde teslim

“Yenimahalle Belediyesi olarak bizim yeni bir plan yapma yetkimiz yok. Kentsel dönüşüm projesi daha önceden hazırlanmış” diyen Yaşar, Eylül ayında yapılacak ihaleyle burada konut yapımına başlanacağını, konutların 16 ay içinde teslim edileceğini ve mahalle sakinlerine yapılacak 200 lira kira yardımının arttırılacağını bildirdi. Yaşar, şunları kaydetti:

“İnanıyoruz ki, kısa zamanda vatandaşlarımızı üzmeden hak sahibi olanları da olmayanları da çok daha sağlıklı koşullardaki evlere daha uygun şartlarda yerleştireceğiz. Yasal olarak mahalle sakinlerinin haklarını korumaya çalışacağız. Bu konuları mahalle sakinlerine de anlatıyoruz ama onların aklını çelen çok sayıda kişi var. Kanunun bize verdiği yetkiyi, milimine kadar onların lehine kullanacağız.”

Kışkırtanlar onlara iyilik etmiyor

Kentsel dönüşüm projesinin hayata geçirilmemesi durumunda daha sonraki dönemlerde vatandaşların haklarının daha da daralacağını iddia eden Yaşar, “Arkadaşlarımızı kışkırtan kişilerin onlara iyilik ettiklerini düşünmüyorum. Bütün gücümüzle onların ev sahibi olmasına çalışacağız ve başaracağız. Bugün bize sitemle bağıran ve çağıranların, yarın ‘Allah razı olsun' diyeceklerine de yürekten inanıyorum. Çünkü yaptıkları bir anlaşma var. O anlaşmayı iyileştirmeye çalışıyoruz, kötüleştirmeye değil” diye konuştu.