Bugünkü Dersimiz: Enerji Verimliliği!



Avrupa Birliği’nin desteğiyle EİE (Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü) adına yürütülen enverIPAB (Binalarda Enerji Verimliliğine Yönelik Toplum Bilincinin Artırılması) Projesi kapsamında lise öğrencilerine yönelik eğitimler veriliyor. Binalarda enerji verimliliği bilincinin artırılmasını ve bu yolla aile bütçelerinin, ülke ekonomisinin ve çevrenin korunmasını amaçlayan enverIPAB Projesi kapsamında, Ankara’da belirlenen üç pilot okulda gerçekleştirilen eğitimlerde, yaklaşık 900 lise öğrencisine enerjiyi verimli kullanmanın yollarına ilişkin bilgi verildi.     

enverIPAB Proje Uzmanı Erdal Coşkun tarafından 5 Kasım’da Hasan Ali Yücel Anadolu Öğretmen Lisesi, 6 Kasım’da Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi, 7 Kasım’da Mimar Sinan İnsaat Meslek Lisesi -Yapı Meslek Lisesi’nde gerçekleştirilen eğitimlere yaklaşık 900 öğrencinin yanı sıra çok sayıda öğretmen de katıldı. Öğrenciler tarafından yoğun ilgi gören seminerlerde, enerji verimliliğinin önemine ve bu yolla aile ve ülke ekonomisi ile çevre ve ülke enerji arz güvenliğine ne gibi olumlu katkılar sağlanabileceğine dikkat çekildi.

EİE Tanıtım ve Bilinçlendirme Şube Müdürü ve enverIPAB Proje Koordinatörü Sebahattin Öz, Türkiye için enerji verimliliğinin büyük önem taşıdığını, enerji verimliliği konusunda davranış değişikliğinin yaratılması halinde yılda 7,5 milyar YTL tasarruf edilebileceğini belirtti. Ülkemizdeki genç nüfusun Avrupa’daki birçok ülkenin nüfusundan çok daha fazla olduğunu, bu nedenle öncelikli hedef kitlelerinin gençler olduğunun altını çizen Öz, bu güne dek lise öğrencilerinin dışında ev hanımlarına, ilköğretim öğrencilerine, öğretmenlere ve EİE personeline yönelik eğitimler gerçekleştirdiklerini bildirdi.