Tamer Aydın Article Sanat Galerisi'nde



Sanatçı, tuval üzerine yağlıboya resimleri ve alüminyum döküm ile ahşap-metal son dönem resim ve heykel çalışmalarını sergiliyor. Article Sanat Galerisi, 14 Ocak'a dek Tamer Aydın' ın resim ve heykel sergisine ev sahipliği yapıyor. Sanatçının bu sergisinde, tuval üzerine yağlıboya resimleri ve alüminyum döküm ile ahşap-metal son dönem resim ve heykel çalışmaları yer alıyor.

Sanat eğitimini MSGSÜ Heykel Bölümü Metin Ekiz Atölyesi'nde tamamlayan sanatçı, bugüne dek ülkemiz ve yurtdışında karma sergilerde yer aldı, İstanbul ve başka kentlerde kişisel sergiler açtı.

İsveç'ten Agneta Gussander, Aydın'ın sanatını şu sözlerle açıklıyor: ''Tamer Aydın'ın heykelleri yoğun bir bütünlüğün dışavurumudur. Hatta küçük boyutlu olanlarında bile anıtsal bir potansiyel görülmektedir. Kendi içindeki burulma ve dönüşleri, yerçekiminden kurtulmaya çalışıp ağırlıksız bir boyuta geçmek istedikleri izlenimini verir.

Kanat ve kanatsı olarak yorumlanabilecek formlar bu duyguyu destekler. Masif heykellerin yüzeyleri gökyüzünün ışığını yansıtır. Bu kesik, yırtık, parçalara ayrılmış, dağılmış yüzeyler, fresk katmanlarıyla ilişkilendirilebilir ve bize huzurlu düşler anlatırlar. Maceranın, geleneğin yapısal öyküsüyle birleştiği bir dünyadan bahsederler.

Yüzeyler, heykellere boyutötesi bir izlenim verir, geçmiş ve şimdiki zamanın katmanlarını yansıtırlar. Yüzeylerdeki Anadolu motifleri ve geometri aynı zamanda bütün İstanbul şehir örgüsü içinde görülebilir. Resimlerle de paralellik gösteren bu geçmiş ve şimdiki zaman katmanları boya olarak vücut bulur, sanki mutlu bir ailenin huzur dolu anılarını, neşe ve müziğini içeren, neredeyse şiirsel ve düşsel bir yumuşaklık sergiler.'' (0 212 251 86 07)