Burada Firavunluk Yapmayın Edremit'in Musa'sı Benim



Edremit Belediye Meclisi’nde yeni yapılacak binalar için uygulanacak otopark yönetmeliği görüşülürken AKP’li üye mimar Haldun Sümerkan’ın görüş bildirmesi üzerine Başkan MHP’li Tuncay Kılıç, çılgına döndü.

Sümerkan’a Cennetayağı Mahallesi’nde inşaa ettirdiği binayı soran Kılıç, "Bina İçişleri Bakanlığın’nca soruşturma altına alındı. Lütfen bu konuda açıklama yapın" dedi. Sümerkan’ın, "Ben sizin memurunuz değilim. Konuşma üslubunu lütfen değiştirin" sözleri üzerine Kılıç, masaları yumruklamaya başladı, AKP’lilere, "Burada firavunluk yapmayın dedim, buranın Musa’sı benim. Bunu sizin eski geri zekalı belediye başkanınıza da söyledim. Söylemediysem namerdim. Ama o dinlemedi" dedi.

Kılıç, daha sonra Sümerkan’a dönüp bağırarak şunları söyledi: "Sen mahkemelik bir konuda iskan talip ediyorsun. Haberim var. Duygularınla hislerini karıştırma. Hele mantığını hiç karıştırma. Siz bina yapacaksınız bana ne yaa. Parasını vereceksiniz, otopark yapacaksınız. Yaptığın hangi binada otopark var? Hangi binanın katlarına asansör çıkıyor? Hepimiz bu şerefli dönemi yerine getiriyoruz. Ben dürüstsem, sizler de dürüst olacaksınız. Kimse kimseyi aldatmayacak. Sizin geçen dönemki belediye başkanı, bugünkü Tuncay Kılıç’la şerefte, dürüstlükte, namusta mukayese edilecek adam değil. Sen belediye meclisi üyesi olarak bu şehirde iş yapmayacaksın."

Sümerkan’ın, "Ben iskan ruhsatı istemedim. Öyle bir şey varsa, müdürünüz açıklasın. Siz bana hakaret ediyorsunuz. Namussuz mu demek istiyorsunuz?" şeklinde yanıt vermesi Kılıç’ı daha da kızdırdı. Masaları yumruklamaya devam eden Kılıç, "Kim dürüst, kim namuslu. Çok namusluysan buradan istifa et. Ne müdürü, sen kimsin de bana emir kipiyle konuşuyorsun" dedi.

Radyodan yayınlandı

Kılıç, eski yönetim döneminde belediye meclisi üyelerinin, ilçede yeni uygulamaya giren dolmuş taksi hatlarından minibüs sahibi olduklarını ima ederek, "Benim dönemimde böyle bir şey olmayacak. Bu şerefli görevi şerefle tamamlayacağız. Ben eski Güre Muhtarı Hamdi Kılıç’ın oğluyum" dedi.

Meclis toplantısı bir radyo kanalından da canlı yayınlanınca, tüm Edremitliler bu tartışmaya tanık oldu. AKP’li eski Belediye eski Başkanı Yunus Bozbey ise, kendisi hakkında "geri zekalı" tanımlaması yapan Kılıç’tan ’hakaret ettiği’ gerekçesiyle davacı olacağını söyledi.