Burdur Belediye Başkanı Akkaya: Projeleri Tamamladık, Şimdi Yatırımlara Başlıyoruz

Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, yapacağı hizmetlerle Burdur'un çehresini değiştireceğini söyledi. Tek hedefinin geriye kalan 4 yılda Burdur'a kalıcı yatırımlar yapmak olduğunu ifade eden Başkan Akkaya, geçen 1 yıl içinde laf üretmek yerine iş yaptıklarını anlattı.

Geçen yıl hazırladıkları bir çok projeyi 2005 yılında hayata geçireceklerini dile getiren Akkaya, seçim öncesi Burdurlulara verdiği sözleri harfiyen yerine getireceklerini belirtti.

Belediyenin 1 yıllık icraatlarını anlatan Başkan Sebahattin Akkaya, halka hizmet vermede temel prensiplerinin 'ben' anlayışı yerine 'biz' anlayışı olacağını bildirdi. 28 Mart yerel seçimlerinde Burdurluların sandıkta kendisine 5 yıllığına yetki verdiğini hatırlatan Akkaya, verilen bu yetkiye halk namına en güzel şekilde kullanacağını belirtti. Yeni imar planının hazırlaması ile birlikte şehrin çarpık yapılaşmasına son vereceklerini bildiren Akkaya, yapacakları yatırım hizmetlerinde vatandaşın her zaman görüşüne başvuracaklarını söyledi. Bu yıl Senir içme suyu projesi ile Burdur Gölü arıtma tesisinin biteceğini bildiren Akkaya, projenin tamamlanması halinde Burdurluların su sorununun son bulacağını kaydetti.

Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, "Geriye kalan 4 yıl içinde yapacağımız hizmetlerin projeleri hazır. Burdur'a vereceğim hizmetlerde 5 yıl sonrasını hiç bir zaman düşünmedim. Her zaman bu 5 yıl içinde Burdur'a nasıl yarırımlar yaparız da şehrin çehresini değiştiririz düşüncesinde oldum." dedi. Geçen yıl hayata geçirilecek yatırımların tek tek fizibilitesini çıkardıklarını vurgulayan Akkaya, Burdur'da damgasını vuracak yatırımın Burdur Belediyesi ile TOKİ'nin ortaklaşa yapacağı bin 100 dairelik toplu konut olacağını ifade etti.

Başkan Akkaya, yapılacak bin 300 daireden 300'nün dar gelirli ailelere düşük ücretle vereceklerini söyledi. İki ay gibi kısa sürede Sebze ve Meyve Toptancı Hali ile Bakırcılar Sitesi yapımını bitirerek Burdurların hizmetine sunduklarına dikkat çeken Akkaya, Salı Pazarı'nın üstünü uay çatı kapatacaklarını bildirdi. 2005 yılında 16 projeyi hayata geçirerek, yıl sonuna kadar bitireceklerini bildiren Akkaya, ayrıca 2004 yılında Burdur'da 11 sosyal ve kültürel etkinliği gerçekleştirdiklerini bildirdi.