Bürokratlara Çevre Eğitimi



Marmaris Turizm ve Çevre Gönüllüleri Grubu, İstanbul’daki sel felaketinden sonra açıklama yaparak "Çevre eğitiminin öncelikle bürokratlardan başlamasının zorunluluğunu" diler getirdi.

Marmaris Turizm ve Çevre Gönüllüleri Grubu Başkanı Filiz Ersan "İstanbul da yaşanan sel felaketinin en önemli suçluları bürokratlar ve belediyelerdir. Yaşanan sel felaketinde yardımlaşma eksikliği kaygılarımızı artırmıştır. Bu sebeple bir daha yaşanmasını istemediğimiz sel felaketi ile ilgili bazı kriterler oluşturduk. Bu kriterlerin önemle üzerinde durulmalıdır" dedi.

Sel sularından zarar gören gıda maddelerine de dikkat çeken Ersan "Yaşanan sel felaketinden sonra selden zarar gören gıda maddelerinin toplatılıp imha edilmesi gerekir. Bu gıda maddeleri piyasaya sürülürse sağlık sorunları baş gösterecektir. Sağlık örgütleri ve görevliler acil işbaşına geçmelidir" diyerek yetkilileri uyardı.

Kriterler

Bürokratlar ve belediyeler acilen çevre eğitimi almalı.

Global olarak küresel ısınmaya çözümler getirilmeli ve ekolojinin dengede kalması sağlanmalı.

Su havuzları, dereler ıslah edilerek yeni şehircilik planları oluşturmak belediyelerin asli görevleri olmalı.

Bürokratlar ve belediyeler rantçılara ve toprak mafyalarına "Dur" demeli. Aflar durdurulmalı.

Orman katliamları önlenmeli.

Baca gazı emisyonları azaltılmalı. Arıtmalar acilen iyileştirilmeli.

İmar sorunlarına karşı denetim mekanizması acilen işler duruma getirilmeli.

Belediye ve işyerleri acil yardım timleri oluşturmalı.