Bürotime, Design Week Turkey 2018’de İki Ödül Birden Aldı



Türkiye’de tasarım kültürü oluşturmak, Türkiye’nin tasarım gücünü dünyaya tanıtmak ve tasarımın ekonomideki rolünün önemine dikkat çekmek için başlatılan Design Week Turkey, farklı endüstrilerden birçok üreticinin özgün tasarımlarla markalaşma sürecine adım atabilmesi ve uluslararası arenada dünya trendlerine yön veren Türk tasarımlarının görünür kılınabilmesi amacıyla düzenlenmektedir.

Bu yıl “Tasarım Ekosistemi” teması ekseninde şekillenen hafta, tasarım dünyasına yön veren alanında uzman birçok ismi bir araya getirdi. Etkinlik kapsamında organize edilen Türkiye’nin en prestijli tasarım yarışması olan “Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri” 16 Kasım Cuma günü Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen törende sahiplerini buldu.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Endüstriyel tasarım, mobilya, moda, görsel iletişim tasarımı, mimari başta olmak üzere pek çok sektörden yüzlerce özgün endüstriyel tasarımın değerlendirdiği yarışmada Bürotime, “Ofis Mobilyaları” kategorisinde katıldığı 2 ürünle “İyi Tasarım” (Good Design Award) ödülüne değer görüldü. Geliştirdiği özgün tasarımlarla global marka olma yolunda hızla ilerleyen ofis mobilya üreticisi Bürotime, ödül kazandığı "Pi" ve "Pick" isimli ürünleriyle home ofis alanında yenilikçi olduğunu gözler önüne serdi.

Özgün Tasarım Anlayışıyla 2 Ödül Birden Kazandı
Alize Çetintaş Küre ve Burak Küre tarafından home ofis kullanımı için özel olarak tasarlanan, doğal ahşap malzeme ve fonksiyonel detaylarla kurgulanan "Pi", şık ve çevreci bir görsel dile sahip. El işçiliği ile şekillendirilmiş masif ahşap strüktürün yalın ve akışkan formu; yansıtılmak istenen zarif ve zamansız tasarım dilini vurgulayarak sıcak bir hava oluştururken, cepli askılık, pano, kalemlik ve diğer masa üstü aksesuarlarıyla fonksiyonelliği en üst noktaya taşıyor.  

Pi Home

b.design team’den Ela Aldıkaçtı’nın tasarladığı "Pick" ise modüler birimlerden oluşan yapısı ve değişen materyal ve renk alternatifleriyle ofislerde birçok kombinasyon yaratma imkânı sunuyor. Dost canlısı ve sempatik etkisiyle çoklu kullanımlarda renkli, hareketli ve heyecan verici olurken, tekil kullanımlarda organik ve sempatik bir ürün olma özelliği taşıyan Pick, kişiliği betimleyen özel bir ürün ailesi. Sosyalleșmeyi vücut dilinde taşıyan Pick, ofislere keyifli bir oturum ve bekleme alanı sunuyor. Form olarak zemine doğru genişleyen yapısıyla stabil bir duruş sergilerken; detay ve bitişlerindeki yumuşak ve kıvrımlı yüzeyleri ile kullanıcının zihinsel dinginliğe ulaşmasına yardımcı oluyor. Tekli, ikili, üçlü, sehpalı/sehpasız, oturum yüzeyi farklı yönlere bakan alternatifleri ile zengin bir ürün ailesi oluşturan Pick ofislerde yaratıcılığı, sosyalliği ve fonksiyonelliği simgeliyor.

"Rast" Trend Alanlar Köşesinde Sergilendi
Design Week Turkey kapsamında oluşturulan "Trend Alanı" köşesinde Küratör Erdem Akan’ın seçtiği ürünler sergilendi. Akan’ın Bürotime’dan özenle seçtiği Rast isimli tekli koltuk, fuar boyunca "Trend Alanı" köşesinde metal ve betonun endüstriyelliği ile doğanın buluşmasını simgeleyen "Doğal Endüstriyel" bölümünde ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.