Bursa Kent Müzesi, Avrupa’da En İyi 3. Müze Oldu

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kent Müzesi, Avrupa Müze Forumu’nun ‘Yılın En İyi Müzesi’ yarışmasında üçüncülüğü elde etti. Portekiz’in başkenti Lizbon’da düzenlenen Avrupa Müze Forumu’nun ‘Yılın En İyi Müzesi’ ödülünde 19 ülke yarıştı. Bursa Kent Müzesi Müdürü Ahmet Erdönmez tarafından sunumu yapılan Bursa Kent Müzesi, yarıştığı kategoride İspanya’nın Barselona ve İzlanda’nın Reykjavile müzelerinin ardından 3. oldu.

Erdönmez’e Bursa Kent Müzesi’nin ödülünü Avrupa Müze Forumu Direktörü Massimo Negri verdi. Avrupa Müze Forumu Direktörü Massimo Negri, Bursa Kent Müzesi’nin kısa sürede çok büyük atılım gösterdiğini belirtirken, 2009 yılındaki ödül törenini Türkiye’de düzenlemekten büyük mutluluk duyacağını bildirdi.

Ödül töreninde aynı zamanda Avrupa Müze Forumu’nun başkanı olan Belçika Kraliçesi Fabiola da Erdönmez’i tebrik ederken, Bursa’yı Osmanlı İmparatorluğu’nun kurulduğu bir kent olarak bildiğini söyledi. Bu arada Avrupa Müze Forumu’nun 2007 yılı ödül töreninin 30. yıl kutlamasıyla birlikte İspanya’nın Alicante şehrinde yapılacağı açıklandı.

Erdönmez, törene katıldığı Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Karakoç ve Protokol Şube Müdürü Hatice Yılmaz’la birlikte Kraliçe Fabiola’nın verdiği yemeğe de katıldı. 14 Şubat 2004 tarihinden bu yana kentin eski adliye binasında hizmet veren Kent Müzesi’nde, Bursa’nın 7 bin yıllık zaman diliminde geçirdiği değişim ve dönüşümler sergileniyor. Müze binası 1926 yılında Ekrem Hakkı Ayverdi tarafından Adliye Binası olarak inşa edildi, mimarının Kemalettin Bey olduğu sanılmaktadır. 1999 yılında Adliye’nin yeni binasına taşınmasından sonra boşalan bina, restorasyon sonrası müzeye çevrildi.