Bursa, Nostaljik Tramvaya Mart Ayında Kavuşacak



Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi, Reyhan ve Kayhan bölgelerinin tam ortasından geçen Cumhuriyet Caddesi'ne gece gündüz işlevsellik kazandırmayı hedefleyen nostaljik tramvay projesinde inşaat başlıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ihaleyi kazanan YP İnşaat firmasının yetkilileriyle sözleşme imzalayarak, yer teslimini yaptı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar ile Burulaş Genel Müdürü Ali Kaya'nın da katıldığı imza töreninde konuşan Başkan Altepe, sözleşme süresinin 6 ay olduğunu hatırlatarak, hedeflerinin inşaatı mart ayı içinde bitirmek olduğunu söyledi.

İhaleyi alan firmanın İstanbul'daki Kadıköy Moda Tramvay Hattı ile Gaziantep'teki tramvay hatlarını yapan alanında uzman bir firma olduğunu vurgulayan Başkan Altepe şunları söyledi.

"Yaptığımız sözleşmeyle yer teslimini yaptık. Kurban Bayramı'nın hemen ardından çalışmalar başlayacak. Sözleşmeye göre işin süresi 6 ay. Ancak mart ayı içinde çalışmaların tamamlanmasını hedefliyoruz. Cumhuriyet Caddesi, Bursa'nın kalbinden geçen çok önemli bir arter. Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmesi yönündeki çalışmalarımız sürerken, nostaljik tramvay da bölgeye gece-gündüz bir canlılık katacak."

Altepe, Kayhan Meydanı ile ilgili çalışmaların da hızla sürdüğünü belirterek, "Devlet Bakanımız Faruk Çelik, Tekel binasında 10 gün içinde yıkımlara başlayabileceğimizi söyledi. Bölgeye hem güzel bir meydan hem de tramvayla önemli bir kent aksesuarı kazandırmış olacağız." şeklinde konuştu.

İstanbul'a yaptıkları Kadıköy-Moda tramvay hattının Cumhuriyet Caddesi'ne uygulanacak proje ile benzerlikler gösterdiğini dile getiren YP İnşaat firması yetkilisi Cengiz Atalar da İstanbul'daki deneyimlerini Bursa'ya aktaracaklarını söyledi. Atalar, projeyi sözleşme tarihinden önce bitirmeyi amaçladıklarını da sözlerine ekledi.