Bursa, Tanıtımda Önceliği Turizme Verecek



Sahip olduğu potansiyele rağmen turizmden hak ettiği payı alamayan Bursa, tanıtım atağına geçiyor. Geçtiğimiz yıl sadece 200 bin yabancı turistin ziyaret ettiği şehirde, Bursa Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi turizmle ilgili yatırımlara imza atmaya hazırlanıyor. Tarihî ve doğal zenginliğini en güzel şekilde sunmaya karar veren Bursa'yı renkli bir turizm mevsimi bekliyor.
 
Bursa Valisi Şahabettin Harput, kentin turizmden hak ettiği payı alabilmesi için bir dizi çalışma başlattıklarını söyledi. Avrupa'ya onların mallarını satarak hiçbir şey anlatamayacağımızı kaydeden Harput, "Ancak kendi değerlerimizi sunarsak Avrupalıları buralara çekebiliriz." dedi. Vali Harput şu bilgileri verdi: "Tarih ve termal turizm için yaptığımız çalışmalar sayesinde geçen yıla göre ilimize gelen turist sayısında yüzde 25'lik bir artış oldu. Yine bu süre içerisinde 15 tane yeni otel zinciri projesi gündeme geldi. Bu tür tarihi mekânların kıymetini bilelim.". Türkiye'nin turizm mevsiminin 15 Nisan'da Bursa'dan başlatılacağını ifade eden Vali Harput, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile yapılan görüşmelerde bu konuda mutabakata vardıklarını açıkladı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de Bursa'da turizm ve hizmet sektörünün gelişmesi için Uludağ başta olmak üzere sahil bölgelerinde önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Osmanlı'nın ilk eserlerini verdiği ve dünyaya medeniyetin ihraç edildiği kent olan Bursa'da, çok fazla orijinal şeyler yapmaya gerek kalmadığını dile getiren Başkan Altepe, bu değerleri ortaya çıkarıp, en iyi şekilde pazarlamaya çalıştıklarını ifade etti.

Tarihi eserlerin yanı sıra Uludağ, sahil bölgeleri, termal zenginlikleriyle Bursa'nın birçok değeri bünyesinde bulundurduğunu ifade eden Başkan Altepe, şunları söyledi: "5 yıldır Büyükşehir sınırlarında bulunmasına rağmen, ilk kez bu dönemde biz kararlı bir tavır sergileyip, Uludağ'daki yetkileri istedik. Altyapı yetkisini aldık. Üst yapı yetkisini de kısa zamanda alacağız ve başta otopark, günü birlik tesisler olmak üzere çalışmaları hemen başlatacağız. Uludağ'da kamu tesisleriyle birlikte 10 bin yatak kapasitesi var. Türkiye'deki bütün kış turizm merkezlerindeki toplam yatak kapasitesi bile bunun yarısı kadar. Uludağ'ı Bursa turizmine kazandırma kararlığımız devam ediyor."

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nin son eksikliklerinin de tamamlandığını ifade eden Başkan Altepe, belediye olarak yaptıkları turizm yatırımlarının sonuç vermeye başladığını bunun karşılığında şehrin her köşesinde 5 yıldızlı otel inşaatlarının başladığını belirtti. Kongre için gelen turistlerin, normal turistlerden 3 kat daha fazla harcama yapan bir grubu oluşturduğunu belirten Başkan Altepe, "Kongre için Bursa'ya gelecek olan turistler, tarihi çarşılarımızda alışveriş yapacak, hayata geçireceğimiz teleferikle 21 dakikada Uludağ'a çıkacak ve böylelikle kent ekonomisine önemli katkılar sağlanacak" diye konuştu.