Bursa Üstgeçitlerini Modernize Ediyor



Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından modernize edilen yaya üstgeçitlerinin çağdaş mimari çizgileriyle bulundukları bölgeye değer katması bekleniyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre; Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından modernize edilen yaya üstgeçitleri, çağdaş kent aksesuarları haline geliyor. Bu kapsamda hazırlanan Beşyol ve Ovaakça üstgeçitlerinin proje çalışmaları tamamlanandı.

Bursa’da ulaşım sorununu, raylı sistem, yeni yollar ve kavşak düzenlemeleriyle ortadan kaldırmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, bir taraftan da mevcut yaya üstgeçitlerini yeniliyor. Acemler üstgeçidi ve Gençosman yaya üstgeçitlerini modernize eden ve vatandaşların kullanımına açan Büyükşehir Belediyesi Beşyol ve Ovaakça yaya üstgeçitlerinin proje çalışmalarını tamamladı.



Söz konusu iki üstgeçidin projesinde engelli vatandaşlar göz önüne alındı. Beşyol üstgeçidinde engelli vatandaşların rahatlıkla karşıdan karşıya geçebilmeleri için asansör inşa edilmesi planlanıyor. Mevcut üstgeçidin bulunduğu yere yapılacak olan yeni üstgeçit, 53 metre uzunluğunda, 6 metre genişliğinde ve 5.65 metre yüksekliğinde olacak.

Ovaakça’ya yapılacak üst geçitte ise merdiven yerine rampa uygulaması kullanılacak. Merinos AKKM önünde olduğu gibi engelli vatandaşlar bu rampadan tekerlekli sandalyeleriyle karşıdan karşıya geçebilecekler. Ovaakça üstgeçidi 44 metre uzunluğunda, 6 metre genişliğinde ve 5.70 metre yüksekliğinde inşa edilecek.