Bursa'da Boşa Akan Sular Sisteme Entegre Edilecek



Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentin farklı noktalarında inşaatları devam eden 12 ayrı su deposuyla, boşa akan suların sisteme entegre edilmesini planlanıyor.

Belediye Başkanı Recep Altepe, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın ve BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı ile birlikte, Karapınar Mahallesi'nde başlatılan su deposu inşaatında incelemelerde bulundu.

Altepe, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye olarak özellikle kaynağı Uludağ'da bulunan ve yıllarca boşa akan suları kente kazandırmakta kararlı olduklarını söyledi.

Karapınar Mahallesi'nde boşa akan su kaynağının yaklaşık 60 binlik nüfusa yeteceğini belirten Altepe, Uludağ'dan doğal bir yol izleyerek yerleşim bölgesine kadar uzanan suyun, Karapınar'da yapılan 5 bin metreküp kapasiteli depoda toplandıktan sonra, vatandaşların kullanımına sunulacağını bildirdi.

Belediye olarak kentin tüm doğal kaynaklarına sahip çıktıklarını dile getiren Altepe, şunları kaydetti:

''Yakın bir gelecekte su, dünyanın en stratejik konusu haline gelecek. Uzun yıllar Bursa'ya yetecek suyumuz olmasına rağmen, içilebilir özellikteki su kaynaklarımızı boşa akıtacak lüksümüz yok. Karapınar bölgesinde de boşa akan bu su kaynağını sisteme entegre etmek için çalışmalara başladık. Bursa'nın tüm kaynaklarının kent yararına kullanılması konusundaki kararlılığımız sürecek.''

Bademli Çağrışan, Seçtepe, Gürsu, Doğancı, Maksempınar, Şükriye, Cihatlı, Çataltepe, Yaylacık, Aydınpınar, Küçük Yenice-Dereköy ve Uludağ Oteller Bölgesi'ndeki su depoları ile kentin tüm su kaynakları zaman içinde sisteme dahil olacak. (AA)