"Bursa'da Büyük Bir Osmanlı Müzesi Kurmalıyız"



Bursa’nın Osmanlı’nın kuruluş şehri olduğunu ifade eden Başkan Yalçın, “Kentte bir Osmanlı müzesi kurmalıyız. Tophane, Kapalıçarşı, Hanlar Bölgesi ve Emir Sultan’a kadar olan bölgeyi açık müze olarak düşünüyoruz. Bu bölgeyi de yayalaştırılmış bir bölge olarak planlıyoruz” dedi.

Tarihi dokuya zarar vermeden bölge içinde elektrikli otomobillerden başka araç kullanmama taraftarı olduklarını belirten Yalçın, “Bu çalışma sosyal kalkınma ve imar vizyonudur. Amacımız, doğa ve insan eksenli kentsel dizaynı esas alan sürdürülebilir bir kentleşme” diye konuştu.

Bursa'nın 2023 vizyonu hazırlamak için kurulan 6 ayrı  komisyonun yerli ve yabancı uzmanların katkılarıyla 1 buçuk yıldır yoğun bir çalışma yürttüklerini belirten  AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın,  yeni bir kent vizyonu ortaya koyacak projenin önemli bir kısmının tamamlandığını söyledi.

“Projede 4 ana eksen var”

Projenin dört ana ekseni  olduğunu ifade eden Yalçın, "Yerel gerçekler ve gereklilikler, bölgesel gerçekler ve gereklilikler, ulusal boyut ve küresel gerçekler ihtiyaçlar olarak sıralayabiliriz. Bu da bakış açımızın ne kadar geniş olduğunu ortaya koyuyor" diye konuştu.

“Bursa’da büyük bir Osmanlı Müzesi kurmalıyız”

Bursa'yı İstanbul’dan ayıran en önemli özelliğin 'Osmanlı'nın  temel özelliklerinin Bursa'da ortaya çıkması' olduğunu dile getiren Yalçın, "Bursa'da büyük bir Osmanlı müzesi kurmalıyız. Hazırladığımız bu vizyonun alt başlıklarında; bununla ilgili bir projemiz var. Osmanlı’nın kurulduğu mekanlarda, surlarda, Tophane'de, Kapalı Çarşı'da, Hanlar Bölgesi'nden Emir Sultan'a kadar olan bölgeyi bir açık müze olarak düşünüyoruz" şeklinde konuştu.