Bursa’da Çevre Koruma Projeleri Arttı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, çevre koruma projelerine büyük önem veriyor. Projenin amacı, doğal kaynakların korunması, ülke ekonomisine katkı sağlama, enerji tasarrufu gerçekleştirmek ve çöp toplama alanına giden atıkların azaltılması. Bursa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı, 22 Nisan Dünya Çevre Günü nedeniyle, bir dizi etkinlik düzenledi. Düzenlenen etkinlik kapsamında, Çevre Koruma Projeleri’nin bir bölümü olan “Kaynakta Ayırım Geri Kazanım Projesi”nin etkin uygulanabilirliğini sağlamak amacıyla, “Atık Bırakma Merkezleri” kullanıma açıldı.

Bu projenin amacı, doğal kaynaklarımızı korumak. Ülke ekonomisine katkı, enerji tasarrufu ve çöp toplama alanına giden atık miktarını azaltmak, hedef gelecek kuşaklara dünyanın doğal kaynaklarından yararlanma şansını gerçek anlamda vermek. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Dünya Çevre Günü’nün amacı, çeşitli etkinlikler ve kampanyalarla, tüm canlıların temiz ve sağlıklı bir dünyada yaşama hakkını kamuoyunun gündemine getirmek ve aynı zamanda bilinç, sorumluluk ve davranış birliği sağlamak. “Kaynakta Ayırım Geri Kazanım Projesi” 1995 yılından bu yana Büyükşehir Belediyesi’nin koordinatörlüğünde ve ÇEVKO Vakfı işbirliğiyle yürütülüyor.

Halen kent nüfusunun yüzde 30’unun projeye katılımı sağlanmış durumda. Bu çerçevede, Bursa’daki okulların yüzde 85’inde eğitim çalışmaları yapılıyor. Uygulanan projeyle, son 5 yılda yaklaşık 31 bin ağacın kesilmesinin önlendiği, 60 bin litre petrol kullanımından ve 1100 metrekare çöp depolama alanından tasarruf sağlandığı bildiriliyor.