Bursa’da Konut Sıkıntısına Başkan Hikmet Şahin El Attı

Konut yetersizliği nedeniyle kira ücretlerinin astronomik fiyatlara ulaştığı Bursa'da, Büyükşehir Belediyesi'nden vatandaşlara destek açıklaması geldi. Başkan Hikmet Şahin, TOKİ ile birlikte Bursa’da yeni konutlar yaptırılacağını açıkladı.

Konut yetersizliği nedeniyle kira ücretlerinin astronomik rakamlara ulaştığı Bursa'da, kiralık ev arayanlara Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'den destek geldi. Şahin, Hasanağa'daki 1.550 konutluk projeyi yeterli görmediklerini belirterek Toplu Konut İdaresi'ne (TOKİ) 276 dönüm daha arazi vererek konut yaptıracaklarını müjdeledi.

Ev sahiplerini de insaflı olmaya davet eden Başkan Şahin, enflasyon ve döviz kurlarındaki düşüşün kira ücretlerine yansımadığını söyledi. Başkan Şahin, "Her ne kadar serbest piyasa ekonomisi var ise de insanların insaf dairesi içinde hareket etmesi, sosyal devlet açısından oldukça önemli." dedi.

Özellikle kamu görevlilerinin atanma ve eğitim öğretimin başlama dönemlerinde zirveye çıkan kiralık ev sıkıntısı, Bursa kamuoyunda tartışma konusu oldu. Konut sorununu çözmek için Büyükşehir Belediyesi de devreye girdi. Toplu Konut İdaresi (TOKİ)'nin ilk kademede Hasanağa'da 330 dönümlük alanda 1.550 civarında konut yapacağını kaydeden Başkan Hikmet Şahin, toplu konut yapımının İrfaniye'de devamı için öneri getireceklerini belirtti.

Konut sıkıntısını TOKİ ile birlikte aşmayı hedeflediklerini anlatan Şahin, "Büyükşehir Yasası'nın içindeki çok önemli hususlardan biri de 1/25.000 ölçekli planların belediye tarafından bitirilmesidir. Planlar Ankara'ya gidiyordu ve bir türlü sonuçlanamıyordu. Halen de 1/25 bin ölçekli plan bitmiş değil. Bursa dışındaki illerde de aynı durum söz konusu. Yeni yasaya göre 1/25.000 büyükşehir belediyeleri 2 yıl içerisinde bitirmek mecburiyetinde." diye konuştu.

Konunun hızla sonuçlandırılması için harekete geçtiklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, geçtiğimiz hafta görüştüğü bürokratlara 1/25.000 ölçekli plan çalışmasının bir an önce bitirilmesi talimatını verdiğini açıkladı. Başkan Hikmet Şahin, şehrin konut sorununuyla ilgili olarak inşaat mühendisi ve mimar odalarının da fikirlerinden yararlanmak istediklerini kaydetti.