Bursa'da Yeni Festival




Bursalı sanatseverler yeni bir festivalle tanışacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından birincisi gerçekleştirilecek olan “1. Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali” 13-17 Aralık tarihleri arasında izleyici ile buluşacak.

Festival, tarihini özenle korumayı başarabilen ender metropollerden olan Bursa’nın, kültür sanat hayatını renklendirmeye hazırlanıyor.

Dünya sinemasının seçkin örneklerinin bir araya getirildiği ve çoğu Türkiye’de ilk kez izleyiciyle buluşacak olan 40’ı aşkın filmden oluşan programıyla Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali, sinemaseverlere iddialı bir sinema şöleni sunmayı amaçlıyor.

Tayyare Kültür Merkezi, Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali’ne ev sahipliği yaparken, festivalin diğer gösterim mekanları ise Bursa Kent Müzesi ve Mudanya Uğur Mumcu Kültür Merkezi olacak. Ayrıca festival kapsamında tarihi Cumalıkızık Köyü ve Uludağ’da iki özel gösterim gerçekleştirilecek.

1. Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali, uluslararası ve ulusal gösterim programının yanı sıra sergiler, paneller, sinema kursları ve belgesel atölyesi gibi zengin yan etkinlikleriyle de Bursalıların sinemayla dolu bir hafta geçirmelerini sağlayacak.