Bursa’da Yıkılan 37 Okulun Yerine Yenisi Yapılmadı



Bursa’da eğitim sancılı başladı. 2017'den bu yana yıkılan 37 okulun yerine yenisi yapılmadı. Öğrenciler mağdur.

Sözcü’den Halil Ataş’ın haberine göre; Bursa’da eğitimde yaşanan sıkıntıları gündeme taşıyan CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, 18 aydır boş duran bazı okullardaki öğrencilerin tadilat gerekçesiyle başka okullara gönderilmesine tepki gösterdi. Karaca, pandemi nedeniyle yüz yüze eğitime ara verildiği dönemde okulların tadilatının yapılmadığını, başka okullara gönderilen öğrencilerin mağdur edildiğini söyledi.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Bursa’da hiçbir projenin yürümediğini ifade eden Karaca, şunları söyledi; “Ne hastane yapılıyor ne de okul. Yenisi yapılacak diye 2017'den buyana 37 okul yıkıldı ama yerine hiçbir şey yapılmadı. Şimdi üstelik pandemi döneminde, sınıfların az mevcutlu olması gerekirken, yine okullar boşaltılıyor, öğrenciler başka okullara taşınıyor, mevcudu ikiye katlanan okullarda binlerce öğrenci mağdur.”

Yıkılan, Devrim Şehidi Kubilay’ın mezun olduğu Çelebi Mehmet Lisesi başta olmak üzere, Demirtaş Endüstri Meslek Lisesi ve Merinos İlkokulu ve Yeşilova Mahallesi'nde İlkokulu arazisinde inceleme yapan Karaca, “Uyardık, bu okulları yeniden yapın dedik. Depreme dayanıksız okulların yıkılmasına, yerine yenisi yapılmak kaydıyla karşı değiliz. AKP’nin bir yalanı daha burada ortaya çıkıyor. Yıkılan okulların yeri bomboş duruyor.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.