Bursalı Sanayicilerden Başkan Adaylarına Çağrı!



Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (BUSİAD) Başkanlığı görevini Oya Yöney'den devralan Günal Baylan, BUSİAD'ın yeni dönem vizyonunu ve Bursa ekonomisini değerlendirdi.

Dünya Gazetesi'nden Esra Özarfat'ın haberine göre, Baylan, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesinde yaşanan sürecin ekonomiyi geri plana ittiğine ve iş dünyasının bu durumdan rahatsızlık duyduğuna vurgu yaptı. Ekonomik göstergelerin yeni birtakım önlemler alınmasını ve iş dünyasının rekabetçiliğinin artırılması gerektiğini açıkça ortaya koyduğunu ifade eden Baylan, "Güven ortamı yeniden sağlanmalı, kısa vadede yatırım iklimini düzeltecek tedbirlere, orta ve uzun vadede ise reformlara hız verilmelidir" dedi. Seçime katılacak partilerin belediye başkan adaylarına verilmek üzere BUSİAD olarak bir rapor hazırladıklarını kaydeden Baylan, başta kent merkezi olmak üzere Bursa'nın her bölgesinde çarpık ve kaçak yapılaşmanın yeni dönemde çözüme kavuşturulması gerektiğine dikkat çekti. Bursa'nın en önemli sorunlarının başında gelen ulaşımda radikal çözümler beklediklerini ifade eden Baylan, "Bursa'nın markalaşmasında tarih ve kültür ön planda olacak ancak ilin bir sanayi ve tarım kimliği de var. Kentin sürdürülebilir gelişimi için çevre bilinci de göz önünde bulundurularak; bu yapının da korunması ve geliştirilmesi gerekli. Kararlar, ortak bir vizyon ışığında, bilimsel ve stratejik çalışmalarla alınmalı. Bursa'nın sanayide nerede büyümesi gerektiği yönünde planlamalar yapılmalı" diye konuştu.

Yerel yönetimlerden Bursa'nın ticaret ve sanayi hayatını canlandıracak en önemli unsurların başında gelen fuar merkezinin uluslararası örnekler de göz önüne alınarak daha rantabl çalışması için girişimlerde bulunmalarını beklediklerini anlatan Baylan, Merinos'taki Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nin yeni dönemde profesyonel bir pazarlama ekibiyle uluslararası organizasyonlara da ev sahipliği yapabilir konuma eriştirilmesini istediklerini söyledi. Baylan, enerji verimliliğine yönelik, yerel yönetimlerden radikal adımlar beklediklerini açıklayarak, Bursa'nın güneş ve rüzgarının da değerlendirileceği enerji kaynaklarının daha fazla devreye alınması gerektiğini dile getirdi.

Savunma sanayi Bursa sanayisini disipline eder

Baylan, BUSİAD'ın iki yıl önce gündeme getirdiği, Lojistik Köyü projesinin önümüzdeki dönem mutlaka devreye alınması gerektiğini belirterek, "Bu konuda destek vermeye hazırız ancak Bursa'da bu işi sürükleyecek bir platform yok. BUSİAD'ın çalışmaları ile Bursa'da bir havacılık ve savunma sanayi kümesi kurulması gereği ortaya çıktı. Proje tek koldan yürütülmesi için Ticaret ve Sanayi Odası'na devredildi. Gelecekte gelişecek bu disiplinin içinde yer almamız gerekiyor. Savunma sanayi Bursa sanayisinin de disipline edilmesini sağlayacaktır" şeklinde konuştu. Baylan, üniversite - sanayi işbirliği konusunda da Bursa'da Uludağ Üniversitesi ile en fazla işbirliği gerçekleştiren sivil toplum örgütlerinden biri olduklarına işaret etti.