Bursa'nın En Büyük Peyzaj Projesi: Bursa Modern



Sinpaş GYO, İstanbul dışındaki ilk ve Bursa’nın en büyük konut projesi Bursa Modern'in 26 bin m² gölet alanı ile Türkiye’de konut sektöründe kullanılan en büyük su alanını inşaa ediyor. Ana teması su olan bu proje, mini futbol, tenis, voleybol, açık ve kapalı yüzme havuzlarını içeren geniş spor kompleksi, festival alanları, saklı bahçeler, çocuk oyun alanları ve bahçeleri, özel temalı koku bahçeleri, yürüyüş ve koşu yolları ve özel olarak tasarlanan adalarla destekleniyor.

Bursa Modern Peyzaj Mimarı Deniz Aslan, “Bu projede tek bir resim yok. Dolaşılan her yerde yeni bir bahçe ve yaşam keşfedilecek. Her yaş grubuna göre düzenlenmiş bahçeler var. Proje tamamen bittiğinde 6.000 kişinin burada yaşaması bekleniyor. Bu yüzden, herkesin rahatça hareket edebilmesi için peyzaj projesini merkeze değil tüm alanlar üzerine yaydık” dedi.

Her yaş grubu düşünülürek hazırlanan özel alanlar sayesinde Bursa Modern sakinleri doğa yürüyüşünden spora her türlü etkinliği yapma imkanı buluyor. Ev sahiplerinin yürüyüşlerini yaparken dinlenebilmeleri için, her biri ayrı bir tematik bahçe olan 17 dinlenme istasyonu ve bunun yanısıra uzun süre vakit geçirilebilecek büyük bahçeler de projeye dahil ediliyor. Ayrıca 6-12 yaş grubu için ayrı eğlence merkezleri ve tematik bahçeler de projenin içerisinde yer alıyor.

Spor yapmak isteyenler için birbirinden bağımsız olarak tasarlanan 1 km’lik koşu parkuru ve yürüyüş yollarının bulunduğu projede, mini futbol, tenis, voleybol, açık ve kapalı yüzme havuzlarını içeren geniş bir  spor kompleksi bulunuyor. 

Dört mevsimi yaşatacak yeşil alan

Bursa Modern’lilerin dört mevsimi yaşamaları için, sonbahar geldiğinde yaprakların kızararak dökülmesine ve ilkbaharda da bitkilerin yapraklanmasına ve çiçek açmasına şahit olabilmeleri için özel bir çaba sarfedildi. Bursa Modern Peyzaj Mimarı Deniz Aslan, bu amaçla kullanılan bitkilerin yüzde 75-80’ninin yapraklarını döken bitkiler olmasına dikkat edilerek özenle seçildiğini belirtti.

Güvercin Yarımadası’nda Güvercin yarışları

Bursa Modern projesinde sosyal ve kültürel anlamda Güvercin yetiştiricilerinin belli dönemlerde güvercinlerini  yarıştırabilecekleri Güvercin Yarımadası’nda daha önce yarışmalarda derece almış güvercinlerin sergileneceği ve farklı güvercin türlerinin  örnekleri seçilerek  festival havasında site sakinlerine sunulacağı alanda güvercin yarışmaları da düzenlenecek.

Festival Alanı

Güvercin Yarımadası içinde yer alan Festival Alanı, sosyal ve kültürel aktivitelerin merkezi olup açık hava sinemasından özel konser organizasyonlarına kadar birçok ve farklı aktivitelere ev sahipliği yapacak.

Ev teslimlerinin Bursa Modern’de Şubat sonu itibariyle 183 ev sahipleri ile buluştu. Projede en küçüğü 62(1+1), en büyüğü 586(5+2) metrekare olan konutların fiyatları 131.972 TL ile 2.203.103 TL arasında değişiyor.