Bursaray B Etabı Yapım Protokolü İmzalandı



Bursa'da ulaşım sorunlarını önemli ölçüde gideren BursaRay'ın, Bursa'nın merkez Yıldırım İlçesi'ne kadar uzatılmasını öngören (B) Etabı'nın yapımını ilişkin anlaşma, törenle imzalandı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Çelik Palas Oteli'nde düzenlenen imza töreninde, göreve geldiği günden bu yana Bursa'nın ulusal ve uluslararası alanda itibarlı kent olması için uğraş verdiğini söyledi.


Siemens AG, Siemens AŞ, TEKFEN ve TÜVASAŞ’ın oluşturduğu BHRS (Bursa Hafif Raylı Sistem) Konsorsiyumu ile dün Çelik Palas Otel’de düzenlenen imza töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, “Göreve geldiğimizden bu yana Bursa’yı ‘Ulusal ve uluslararası alanda daha itibarlı bir kent’ haline getirmek için çalışacağımızı söylüyoruz. Yol medeniyettir ve çağdaşlıktır” diyerek, Bursa’nın yaşanabilir ve ulaşılabilir bir kent olması için yapımı hızla devam eden Yüksek İhtisas Kavşağı, Ata Bulvarı, ve Filament Köprülü Kavşaklarının yanı sıra, geçtiğimiz hafta inşaatına başlanan Acemler Köprülü Kavşağı’nın da Bursa trafiğine nefes aldıracak önemli projeler olduğunu belirtti.

Bursa Hafif Raylı Sistem (BHRS) Konsorsiyumu adına konuşan Siemens Ticaret ve Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Zafer İncecik de en iyi çözümleri ortaklarına sunan şirket olarak konsorsiyumda bulunmaktan gurur duyduklarını ifade etti.

Bursa halkının memnuniyeti için ellerinden geleni yapacaklarını dile getiren İncecik, BursaRay (B) Etabı'nın, büyük hatların önünü açması dileğinde bulundu.


Konuşmaların ardından Bursaray’ın B Etabı ile ilgili protokol Bursa Büyükşehir Belediyesi adına Başkan Hikmet Şahin tarafından imzalanırken, Siemens AG Ulaşım Sistemleri Direktörü Dr. Christian Koegle, Siemens AŞ Yön. Kur. Bşk. Dr. Zafer İncecik, TEKFEN Genel Müdürü Ümit Özdemir ve TÜVASAŞ Genel Müdür Vekili Hayri Pulat da konsorsiyum temsilcileri olarak protokole imza attılar.

BursaRay'ın 4 kilometre uzunluğundaki (B) Etabı, Haşim İşcan Caddesi'nden başlayarak, Gökdere Bulvarı'ndan Ankara Yolu'na inecek ve Yüksek İhtisas Kavşağı'nın ilerisinde bitecek.