BursaRay Kestel'e Uzanıyor, İlçe Ulaşımı Nefes Alacak



BursaRay hattını Kestel'e kadar uzatacak projenin ihalesi yapıldı. 8 kilometrelik raylı sistem hattı ile Kestel kent merkezine bağlanacak. Ayrıca Kestel'de yapılması planlanan kent meydanının önünde engel olarak duran bina da törenle yıkıldı.

İnşaatı devam eden 12 bin metrekare büyüklüğündeki Kestel Kent Meydanı'nın Bursa Caddesi'ne cephesinin açılması için yıkılması gereken bina Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılarak yıkıldı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe Kestel, yıkım töreninde yaptığı konuşmada, hedeflerinin tüm Bursa'nın yaşanabilir bir kent haline gelmesi olduğunu söyledi. Altepe, Kestel'de itfaiye binası inşaatının sürdüğünü, Kestel Kalesi düzenleme çalışmaları ve yüzme havuzu inşaatının da yakın zamanda başlayacağını açıkladı. Kestel'in altyapı ve ulaşım alanındaki eksiklerinin de giderildiğini belirten Altepe, "Raylı sistemin Uludağ Üniversitesi etabı inşaatı devam ederken bu yılki yatırım programında olmamasına karşın BursaRay'ı Kestel'e ulaştıracak projenin ihalesini gerçekleştirdik. İnşaat sürecinin de tamamlanmasının ardından Kestel, 8 kilometrelik raylı sistem hattı ile şehir merkezine ve kentin diğer ucuna bağlanmış olacak." dedi.

Başkan Altepe, üniversitenin Kestel'de yapılmasıyla ilgili çalışmaları da desteklediklerini ifade ederek, "Üniversitenin Kestel'e yapılması bizim de çok istediğimiz bir konu. Bunun için Büyükşehir Belediyesi olarak gereken çalışmayı ve desteği sürdürüyoruz. Büyükşehir Belediye Meclisi'nden ön onay alındı. Kestel Belediyesi de gerekli adımları atıyor." şeklinde konuştu.

Kestel Belediye Başkanı Yener Acar da Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan itfaiye binasının yanı sıra yüzme havuzu ve Kestel Kalesi düzenleme çalışmalarının da önümüzdeki günlerde başlayacağını kaydetti. Başkan Acar, "Kestel Kent Meydanı'nın önündeki büyük engellerden birini de Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle aştık. 12 bin metrekare büyüklüğündeki Kent Meydanı'nın Bursa Caddesi'ne açılan cephesini kaplayan büyük bina, Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılarak yıkıldı. Başkanımız Recep Altepe'ye hizmetlerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Altepe ve Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, iş makinesine çıkarak yıkılacak binaya ilk darbeyi vurdu. Başkan Altepe ve Başkan Acar, daha sonra Kestel ve Barakfakih'de esnaf ziyaretinde bulunarak bölgedeki ihtiyaçlar hakkında da bilgi aldılar.