Bursa'ya Yeni Belediye Binası Yapılacak



Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şehre yeni bir belediye hizmet binasının yaptırılacağını söyledi. Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek ve Emniyet Müdürü Halil Yılmaz'ı, tarihî belediye binasında ağırlayan Altepe, konuklarına, eski hâl alanında yapılması planlanan Bursa Büyükşehir Belediyesi hizmet binasının proje maketini gösterdi.

Başkan Altepe, Büyükşehir'in tüm birimlerini bir araya getirmek istediklerini belirterek, eski sebze hâlinin bulunduğu bölgede 45 dönümlük alana yapılacak hizmet binasının 40 bin metrekare kapalı alanı bulunacağını, ayrıca vatandaşın da kullanabileceği park alanının da yer alacağını belirtti. Ankara Caddesi üzerinde yapılacak binanın altında kapalı bir otoparkın bulunacağını kaydeden Altepe, "İhale aşamasına geldik. Proje tamamlandığında belediyemizin şehrin farklı noktalarında konuşlanmış olan birimleri de aynı çatı altında hizmet verecek. Yeni hizmet binası Bursa'ya yakışacak." dedi.

Projeyi ilgiyle inceleyen Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek, Büyükşehir'in yeni binası ile kente hem prestijli bir yapı hem de vatandaşa daha hızlı ve kolay hizmetin sağlanacağı bir tesis kazandıracağına inandığını belirtti. Büyükşehir Belediyesi binasının kente yakışır bir yapı olması gerektiğine dikkati çeken Cumhuriyet Başsavcısı Gürlek, Bursa'daki adliye birimlerini de bir çatı altında hizmet verir hale getirebilmek için yaklaşık 100 bin metrekarelik bir alana ihtiyaçlarının olduğunu sözlerine ekledi.