Büyük Dönüşüme Valilik Vizesi



İzmir Büyükşehir Belediyesi Karabağlar ilçesi Uzundere ve Yurtoğlu Mahallesi’nde merakla beklenen dönüşüm projesi için önemli bir eşiği geride bıraktı.

Ege'de Son Söz'ün haberine göre, yıkım çalışmalarının tamamlanmasının ardından dosyasını hazırlayarak Valiliğe ÇED (Çevresel Etki Değerlendirme) başvurusu yapan Büyükşehir Belediyesi’ne haber geldi.

Valilikten yapılan açıklamada dosyanın incelenip uygun bulunduğu ve ÇED sürecinin başlatıldığı bildirildi. Açıklamada, “İzmir ili Karabağlar ilçesi Uzundere ve Yurtoğlu Mahallesi mevkiindeki İzmir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Dairesi Başkanlığı Proje Uygulama 3.Şube Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi’yle (3 bin 500 konut / 250 oda kapasiteli otel) ilgili olarak Valiliğimize sunulan dosyayı PTD Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 17. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve uygun bulunmuş olup, projeye ilişkin ÇED Süreci başlamıştır. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur” ifadelerini kullanıldı.

Otel sürprizi

Projede dikkat çeken detay otel inşaatı oldu. Fuar İzmir etkisiyle bölgede artan ihtiyacı karşılamak için Uzundere’de 250 oda kapasiteli bir de otel inşa edilecek.

3 bin 500 konut

149 bin metrekare konut alanı, 66 bin metrekare rekreasyon alanı, park alanları ve çocuk oyun alanları ile 10 bin metrekare de sosyal donatı alanı olarak ayrılan proje çerçevesinde bölgeye modern 3 bin 500 yeni konut inşa edilecek. Etap etap ilerleyen 474 yapının yıkım faaliyetleri ise devam ediyor.