Büyük Kültür Sanat Açılımı



İzmir Büyükşehir Belediyesi, "kültür, sanat ve tasarım metropolü" için seferberlik projesinin ilk adımını İzmir Kültür Çalıştayı ile atıyor.

İzmir Kültür Çalıştayı, 24 Ekim Cumartesi günü mimarlardan heykeltıraş ve gazetecilere, tiyatroculardan müzisyen ve yazarlara, yönetmenlerden akademisyenlere kadar kendi alanlarında Türkiye’nin etkin isimlerini buluşturacak.İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek kentteki kültürel etkinliklere evsahipliği yapan önemli bir mekan haline getirilen Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirilecek Çalıştay’da, öncelikle İzmir’in Türkiye’de, Ege’de ve Akdeniz coğrafyasında kültür ve sanat alanındaki mevcut durum ve konumu belirlenecek.

Tarihi bir dönemeç

İzmirlilerin kültür ve sanat alanındaki ihtiyaç ve önceliklerinin de ele alınacağı Çalıştay’da, İzmir’in Akdeniz’in diğer kültür merkezleri Barselona, Marsilya, Venedik, Roma, Atina, İskenderiye ve Beyrut gibi kentlerle işbirliği kurması ve ortak kültür ve sanat projeleri oluşturulması yolunda uluslararası adımlar atılması konuları da masaya yatırılacak. İzmir’in vizyonu konusunda "tarihi bir dönemeç" olarak nitelendirilen bu çalışmaların en önemli bölümünü ise kentin kültür ve sanat altyapısı ve etkinlikleri bakımından zenginleştirilmesi ile kültürel üretimin gelişiminin özendirilmesi ve desteklenmesi amacıyla atılacak adımlar oluşturacak.

Beş grupta çalışma

Prof. Dr. İlhan Tekeli ile Yrd. Doç. Dr. Serhan Ada’nın moderatörlüğündeki İzmir Kültür Çalıştayı’nda, "kültür endüstrileri", "kentsel tasarım", "sanatlar", "kültürel miras" ve "kültür politikaları" başlıklarında beş farklı grupta çalışma yapılacak.