Büyük Metropollerin 1/100.000 Ölçekli Master Planları Tamamlanmalı

Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ve teması 'sürdürülebilir büyüme' olan Konut Konferansı 2011, GYODER Başkanı Işık Gökkaya ve TOKİ Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet Şahin tarafından gerçekleştirilen açılış konuşmalarıyla başladı.

Konferansın açılışında konuşan GYODER Başkanı Işık Gökkaya, kısa başlıklar halinde gayrimenkul sektörünün gündeminden bahsetti. Reklamlara ve yeni projelere bakarak, bir arz fazlası olup olmadığı yönünde endişelerle karşılaştıklarını aktaran Gökkaya, bunun yersiz olduğunu, konut stoğunun önemli bir bölümü yaşlanan Türkiye'nin önümüzdeki 10 yılda 6 milyon yeni konuta ihtiyacı olacağını vurguladı. Tüketicilerin artık 'markalı' konutlara yöneldiğini ve bunun da sektöre 'kalite'nin artması olarak yansıdığını kaydeden Gökkaya, sektörün en önemli sorunlarından sermaye yetersizliği konusunda da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın üzerinde çalışmakta olduğu 'mütekabiliyet' düzenlemesi ile önemli adımlar atılmakta olduğunu sözlerine ekledi. Yatırımcıların önlerini görebilmesi için büyük metropollerin 1/100.000 ölçekli master planlarının tamamlanmasının öneminin altını çizen Gökkaya, bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gerekli desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Gökkaya'dan sonra söz alan TOKİ Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet Şahin de katılımcılara TOKİ'nin çalışmaları hakkında bilgi verdi.