Büyük Tarabya Oteli Görücüye Çıkıyor



Emekli Sandığı'nın İstanbul Hilton, İzmir Büyük Efes ve Büyük Ankara otellerinin ardından İstanbul'daki Büyük Tarabya Oteli de vitrine çıkıyor. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) Büyük Tarabya Oteli'nin satışı için bu hafta ilana çıkacak. Büyük Tarabya Oteli için son teklif tarihi ise, 29 mart 2006 olarak belirlendi. Geçici teminatın 5 milyon dolar olarak belirlendiği ihalede, tanıtım dokümanı ve ihale şartları belgesi 5 bin YTL karşılığı İdare'den temin edilebilecek.

Otel ihalesi için 8 mart tarihine kadar ihale şartları belgesi ve tanıtım dokümanı alan yatırımcılar, Oteli yerinde incelemek üzere 13 mart-17 mart tarihleri arasında ÖİB tarafından inceleme gezisine davet edilecekler. 20 mart-24 mart tarihleri arasında ise Emekli Sandığı'nda oluşturulacak bilgi odasına alınacaklar. İhalede, teklifler peşin ya da vadeli verilebilecek. Vadeli seçenekte ihale bedelinin yüzde 40'ı peşin geri kalan kısmı vade farkıile birlikte 24 ayda ödenebilecek.

13 katlı olan beş yıldızlı turistik tesis Tarabya Oteli 538 yatak kapasitesine sahip. Ayrıca 3 bin kişilik mutfağı olan otelde 800 kişilik restoran, 700 kişilik havuz başı, 400 kişilik gece kulübü, 350 kişilik roof bulunuyor. Otelde dört ayrı salonda 520 kişi kapasiteli konferans salonu mevcut.

Üç otel satıldı
Bu arada, Emekli Sandığı otellerinden daha önce ihaleye çıkarılan İstanbul Hilton Oteli 255.5 milyon dolar bedelle Doğan Grubu'na, İzmir Büyük Efes Oteli 121.5 milyon dolara Tahincioğlu-Nida-MV Ortak GirişimGrubu'na, Büyük Ankara Oteli de 36 milyon 830 bin dolara Çelikler İnşaat A.Ş.'ye satılmıştı. Böylelikle, Emekli Sandığı'na ait olan ve şimdiye kadar satışı gerçekleştirilen 3 otelden elde edilen gelir de 413.8 milyon dolara ulaştı.