Büyükçekmece Baraj Havzasındaki Binaların Kaçak Katları Yıkıldı



Büyükçekmece'de baraj havzasında yer alan 14 binanın kaçak katları İSKİ'nin dozerleri tarafından yıkıldı. Gergin geçen yıkımda ev sahipleri belediye ekiplerine tepki gösterdi.

Büyükçekmece Gölü koruma havzası içerisinde yapılan binalardaki kaçak katların yıkılması için sabah saatlerinden itibaren jandarma ekipleri güvenlik önlemi aldı. Kaçak katları dozerler tarafından yıkılan binaların sahipleri yıkımı üzgün ve çaresiz bir şekilde izlerken, bazıları da yıkıma tepki gösterdi. 3 çocuğu olan ve kamyon şoförlüğü yapan Hüseyin Akkuş ve kardeşi Abdullah Akkuş, binalarının ruhsatı olduğunu söyledi. 4 katlı yapı ruhsatını basın mensuplarına gösteren Abdullah Akkuş, İSKİ'nin gerçekleştirdiği yıkımın kanunsuz olduğunu öne sürdü.

Kaçak katın yıkımı esnasında, bir ara kepçenin alt kata değmesine sinirlenen ev sahibi Akkuş kardeşler, vinç operatörüne saldırmak istedi. Akkuş kardeşleri, araya giren jandarma ekipleri sakinleştirdi. Evlerinin yıkıldığına tanıklık eden Şerife Akkuş ise fenalık geçirdi. Sinir krizleri geçiren anne Akkuş, dayanamayarak bayıldı. Üzüntülü anneyi sakinleştirmek ise çocukları ve komşularına düştü.