Büyükkent Şubesi Anadolu I. Büyükkent Bölge Temsilciliği'nde Film Gösterimi



Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Anadolu 1. Büyükkent Bölge Temsilciliği'nin düzenlediği 'Mimarlık ve Sinema Günleri'nin üçüncüsünde bir bilim kurgu klasiği olan 'Blade Runner' gösterilecek. Gösterim, 29 Mart 2006 Çarşamba günü saat 19:00'da Anadolu 1. Büyükkent Bölge Temsilciliği Toplantı Salonu'nda yapılacak.

'Geleceğin Karanlık Yüzü'
Rick Deckard bir Blade Runner'dır, yani kaçak replikant'ları (yapay insan/android) avlayan bir polis. Artık kovalamacadan sıkıldığı için ayrılmayı düşündüğü bir sırada, çaldıkları bir uzay gemisiyle dünyaya 5 replikant'ın geldiğini öğrenir. Milyonlarca insanın yaşadığı dev bir şehirde bu 5 kaçağı bulmak zorundadır.

Ünlü yönetmen Ridley Scott'ın, bilimkurgu dünyasının büyük ismi Philip K. Dick'in kitabından sinemaya aktardığı yapım, 1983 yılında en iyi görsel efekt ve en iyi sanat yönetimi konusunda Akademi Ödülleri'ne aday olmuştu.

Şehrin mimarisi, sıkışık dar sokaklar, devasa binalar, terkedilmiş mekanlar, teknoloji, sosyal yalnızlık ve hüzün temalarının ağırlık kazandığı film sürekli yağan yağmurları, doğmayan güneşi, çin sokağı manzaraları ve gece yapılan çekimleri ile bir kara film özellikleri taşıyor. The Guardian gazetesi tarafından bilim adamları arasında yapılan ankette tüm zamanların en iyi bilim kurgu filmi olan Blade Runner'da Ridley Scott 2019 yılı Los Angeles kentinin geleceğini insanların iç içe yaşadığı, ulus kavramının ortadan kaybolduğu, insan-robot ayrımının kalmadığı bir kent olarak öngörmekte..

Film : Blade Runner (Bıçak Sırtı)
Dil : Türkçe alt yazı
Tür : Bilimkurgu, Aksiyon, Dram
Yönetmen : Ridley Scott
Senaryo : Hampton Fancher , David Webb Peoples , Philip K. Dick (Kitap)
Müzik : Vangelis
Yapım yılı :1982,ABD
Görüntü Yönetmeni : Jordan Cronenweth
Süre : 117 dakika
Oyuncular : Harrison Ford (Rick Deckard), Rutger Hauer (Roy Batty), Sean Young (Rachael), Edward James Olmos (Gaff), M. Emmet Walsh (Bryant), Daryl Hannah(Pris)

Anadolu 1. Büyükkent Bölge Temsilciliği
Rıhtım Caddesi İskele Sok.No:27 Kadıköy
Tel: 0216.349 25 49-50/0216.348 14 05