Büyükşehir Belediyesi Liman Arkası Projesini Yarın Mecliste Oylayacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentsel dönüşüm projelerinden olan Liman Arkası projesini, bugün Büyükşehir Belediye Meclisi’ne getireceklerini söyledi. Başkan Kocaoğlu, Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Paul Poudade’ı ziyareti sonrası yaptığı açıklamada, Liman Arkası projesinin kendilerinden önce 1999 yılında başladığını o zamandan beri gündemde olduğunu söyledi. Kocaoğlu, “Bölge, İzmir’e ticaret ve turizm alanında önemli katkı sağlayak.” dedi.

Söz konusu yerin şehrin dönüşüme en müsait alanı olduğunu belirten Kocaoğlu, “Zeminin durumunu ve maliyetlerin yüksekliğini gözönünde bulundurarak, kalitenin artırılması ve yatırımcıların çekilmesi için bölgenin dönüşümünü hızlandırmayı amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu. Kocaoğlu, yüksek yapılara izin verilen, büyük iş merkezleri ve gökdelenler yapılmasını mümkün kılan teşvikin son olacağını, bundan sonra teşvik verilmeyeceğini vurguladı.

Büyükşehir’in Alsancak Limanı ile Turan arasındaki bölgede kurulacak yeni İzmir için açtığı yarışmayı Alman mimar Brandi’nin projesi kazanmıştı. 550 hektarlık alanda kurulacak yerle 27 ülkeden 140 proje yarışmıştı.