Büyükşehir Halkla Dalga mı Geçiyor!

Özel kumlu sahili, duş ve soyunma kabinleri, güvenlik görevlileri, cankurtanları, ambulansı ile dört dörtlük bir plaj haline getirildi İç kumsal. Ancak Büyükşehir Belediyesi’nin astığı ‘Denize girilmez’ afişleri yapılan bu çalışmalara tam bir tezat görüntü oluşturuyor.

Vatandaş tereddütte kalıyor

Buraya hem ‘denize girmek tehlikeli ve yasaktır’ afişleri konuyor; hem de beş yıldızlı plajları aratmayan hizmetler sunuluyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş bizimle dalga mı geçiyor?” diyen vatandaşlar, “Gerek zamansızlık gerekse maddi imkansızlık nedeniyle İstanbul dışına çıkamayanlar soluğu İç Kumsal sahillerinde alıyor. Hele son yapılan değişiklikler ve hizmetler burayı daha da cazip hale getirdi. Ancak denizin pis olması bizi tereddütte bırakıyor. Madem burada denize girilelemeyecek; neden bu kadar masraf yapıldı. Yok denize girebileceksek ‘tehlikelidir’ afişlerinin ne işi var?” diyerek şaşkınlıklarını dile getiriyorlar.

Denize girmek tehlikeli

İl Sağlık Müdürlüğü’nün verilerine göre yüksek oranda koli basili bulunan ve İSKİ tarafından da ‘denize girilmeyecek yerler’ arasında gösterilen İç Kumsal bütün bunlara rağmen özellikle hafta sonları vatandaşın akınına uğruyor. Özel temizlik elemanlarının gün boyunca sahildeki çöpleri topladığı, yine özel güvenlik çalışanlarının ise sürekli olarak denetim altında tuttukları İç Kumsal’da yaşanan ikilem vatandaşların kafalarında soru işaretleri yaratıyor.

100’e yakın personel çalışıyor

Plaj genelinde 25 özel güvenlik görevlisi, 20 temizlik elemanı, 5 kule görevlisi, 10 cankurtaran elamanı, gün boyu bekleyen ambulans, Doktor, Hemşire, teknisyen ve şöför bulunmakta. Ayrıca bunların yanına Belediyeye ait 10 ayrı noktada wc elamanları da sayılırsa ortalama 100 kişiye yakın personel çalışmakta. Belediyenin kendi personeli dahi yapılan bu çalışmadan dola çelişkinin varlığını kabul ediyor.

Vatandaşlar, “Madem burada denize girilemiyor, Büyükşehir Belediyesi bu kadar masrafı neden yapıyor? Önce temizlensin, sonra bu hizmetler yapılsın. Daha mantıklı olan bu değil mi?” diye soruyorlar.

Plajda türbanlı görevli

Büyükşehir Belediyesi’nin Küçükçekmece İç Kumsal Plajı’nda denize girmek yasaktır çelişkisi tek değil. Plajda Büyükşehir Belediyesi’nin görevlendirdiği ambulans ve sağlık ekibinden türbanlı bayanlar; mayolu, slip mayo giymiş erkeklerin arasında görev yapıyor.

Türbanlı görevlilerin ise 35 derece bulan sıcaklıkların altında görev yapmaları görenleri şaşırtıyor.