Büyükşehir'den Durak İddialarına Cevap



İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden, bugünkü bir gazetede yer alan "Durak vurgunu", "İETT eliyle 1.5 milyar dolarlık tatlı kazanç" başlıklı habere ilişkin yapılan yazılı açıklamada, İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğünce durak ve otobüslerin reklam alanı olarak kiralanması işinin, ihaleyle yüklenici Clear Channel A.Ş firmasına 5 yıl süreyle verildiği belirtildi.

Reklam sektöründeki gelişmeler ve reklam veren firmaların uzun süreli prodüksiyonları dikkate alınıp, ayrıca yüklenicinin teminat ve kira bedeli de artırılarak, kira müddetinin 2006'da 10 yıl uzatıldığı ifade edilen açıklamada, şu hususlar yer aldı:

"Bu konu ilgili olarak daha önce yaptığımız açıklamada belirttiğimiz gibi sözleşme süresi uzatılmadan önce İETT lehine, kalan sözleşme süresinin kira bedellerinin peşin yatırılması ve yıllık otobüs giydirme ücretine yüzde 3 oranında artış sağlanması şartları sağlanmıştır.

Buna rağmen İETT'nin kira müddetini uzatmaya ilişkin işleminin İdare Mahkemesince iptal edilmesi üzerine, uzatma işlemi İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü Encümenince iptal edilmiştir. İETT, 5 yıllık kira müddeti sonunda aynı iş için tekrar ihaleye çıkmıştır."

İhalenin, mevzuatına uygun olarak Basın İlan Kurumu'na bildirildiği ve gazetede ilan edildiği vurgulanan açıklamada, "En uygun teklifi veren firmaya, ihale sonucuna göre 10 yıl süreyle kiraya verilmiştir. Ayrıca, daha önce ihale müddetinin uzatılmasına karşı çıkan firma bu ihaleye katılmamıştır" bilgisine yer verildi.