Büyükşehir'den İstinye'ye 'Teleferikli Dağcılık Parkı'

Alibeyköy'deki taşocağını Haliç'in çamuru ile doldurup park yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Sarıyer İstinye'deki taşocağını park yapma kararı aldı. Okçuluk, dağcılık ve çim kayağı gibi tesislerin de bulunacağı parka telefirikle çıkılacak. Konuyla ilgili Fen İşleri Daire Başkanlığı Yapı İşleri Müdürlüğü'nün teklifi, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 12 Temmuz 2005 Salı günü gerçekleştirilen Temmuz ayının 2. birleşiminde görüşülerek kabul edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, söz konusu alanı park yapmak için Avan Projesi'ni tamamladı. Ayrıca İstanbul III. Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan da onay aldı. Park projesi çerçevesinde bu alana, yaya yolları, oturma grupları, spor alanları, okçuluk, dağcılık, çim kayağı birimleri ile teleferik ve yeşil alan düzenlemeleri yapılacak. Proje önümüzdeki günlerde, 25 yıl süreyle intifa ve üst kullanım hakkı karşılığında ihale edilecek.

İstanbul'un tarihi gazhaneleri de kültür merkezi oluyor...

Öte yandan, Harbiye ve Kadıköy Hasanpaşa'da bulunan tarihi gazhane tesislerinin kültür merkezine dönüştürülmesini öngören raporlar da Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 14 Temmuz 2005 Perşembe günü gerçekleştirdiği Temmuz ayının 4. birleşiminde görüşülerek karara bağlandı.

Karara göre, her iki tesis de 15 yıl süreyle intifa ve üst kullanım hakkı karşılığında ihale edilebilecek. Böylece yıllardır atıl vaziyette duran bu tesislerin, bundan sonra İstanbulluların kültür faaliyetlerinde bulunacakları mekanlar haline gelmesinin önü açılmış oldu.