Büyükşehir'den Trafik Sorunun Çözümü İçin 40 Adım



İstanbul’un trafik sorununu çözme sözü veren Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım hamlesi hız kesmeden devam ediyor... Trafiğin tıkanan damarlarını açacak 20 kavşak ve yolun açılışı ile 20’sinin temel atma töreni, 4 Mart Cumartesi günü Başbakan Erdoğan ve Başkan Topbaş’ın katılımıyla gerçekleşiyor…

İstanbul’un ulaşım sorununa köklü çözümler üretmek için raylı sistemden karayoluna kadar pek çok alanda dev yatırımlar yapan Büyükşehir Belediyesi, bir ilke daha imza atarak ancak bir dönemde gerçekleşecek 40 kavşak yatırımını bir anda gerçekleştiriyor. Başkan Kadir Topbaş’ın talimatıyla İstanbul’un tıkanan 40 karayolu damarını açmak için çalışmaları hız kesmeden sürdüren Büyükşehir Belediyesi, aynı anda şehrin tıkanan 40 noktasındaki 20 kavşak ve yolu açıyor, 20 kavşak ve yolun da temelini atıyor.

Açılış ve temel atma töreni, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla 4 Mart 2006 Cumartesi günü saat 11.00’de Harbiye’deki Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak. Tamamlanan 20 kavşak ve yol ile temeli atılacak 20 kavşak ve yolun toplam maliyeti yaklaşık 500 milyon YTL’yi buluyor.