Büyümek İstiyorsanız Yeni Ortaklıklar Yapın



Boydak Holding Üst Yöneticisi (CEO) Memduh Boydak, Türkiye'de unutulmaya başlanan ortaklık kültürünün yeniden yaşatılması gerektiğini söyledi. Fethiye İş Adamları Derneği (FETİAD) ve Türkiye Finans Katılım Bankası'nın ortaklaşa düzenlediği toplantıda konferans veren Boydak, işletme yöneticilerine ümitsizliğe kapılmamalarını tavsiye etti. Ekonomide ümitsizliğe yer olmadığını kaydeden Boydak, KOBİ'ler açısından oluşabilecek fırsatların değerlendirilmesi ve birleşerek rekabet gücünün artırılması gerektiğini ifade etti.

Ekonomilerde 'küçük olsun benim olsun' devrinin kapandığını vurgulayan Boydak, ekonomik kuruluşların mutlaka büyük ortaklıklar oluşturarak, rekabet güçlerini artırmaları gerektiğini dile getirdi. Başarının sırrının kurumsallaşmadan ve ortaklık kültürünün geliştirilmesinden geçtiğini söyleyen Boydak, özellikle Türkiye'de ortaklık kültürünün çok zayıf kaldığını belirterek, şunları aktardı:

"Ülkemizde ne yazık ki bu kültür çok fazla gelişmemişti. Dünya ise sürekli değişiyor ve gelişiyor. Şu anda küreselleşmeden bahsediliyor. Türkiye'de şirketler küresel değil, yöresel kalıyor. Hakim olan 'küçük olsun, benim olsun' anlayışı şirketlerin zaman içerisinde eriyip gitmesine sebep oluyor. Ne yazık ki ülkemizde 3. ve 4. kuşağa geçen şirket sayısı parmakla sayılacak kadar azdır."

FETİAD Başkanı Mustafa Gökçöl ise 15 Haziran'da yapılacak TUSKON Dünya Ticaret Köprüsü hakkında bilgiler verdi. Programa 2 bin yabancı işadamının katılacağını duyuran Gökçöl, Fethiyeli işadamı ve yatırımcıların bu organizasyona katılmalarını istedi. İlçedeki küçük ve orta ölçekli işletme sahiplerinin yanı sıra oda başkanları ve yerel yöneticilerin de katıldığı toplantının sonunda FETİAD Başkanı Gökçöl, Boydak'a bir plaket verdi.