Çağan Irmak'tan 'Sakin Şehir Seferihisar'



Yaşamın kolay olduğu kentlerin uluslararası ağı Cittaslow’a (Sakin Şehir'e) Türkiye’nin ilk üyesi olarak girmeyi başararak dikkatleri üzerine çeken Seferihisar’a, bir destek de Çağan Irmak’tan geldi. Doğma büyüme Seferihisarlı olan ünlü yönetmen-senarist Çağan Irmak, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ricasını kırmayarak Seferihisar’ın tanıtımında kullanılacak filmin çekimine başladı. Filmde Seferihisar’ın doğal güzellikleri, yöresel lezzetleri, Cittaslow kriterleri kapsamına yapılan çalışmalar, ilçenin yaşlıları tarafından aktarılan Seferihisar hikâyelerini röportajlarla anlatılıyor. Filmin müziği olarak da Demir Demirkan’ın Seferihisar’a hediye ettiği ‘Yavaş Yaşamalı’ şarkısı kullanılacak. Filmin seslendirmesi de yine Seferihisar’da yaşayan ünlü oyuncu Cihan Ünal tarafından yapılacak.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çağan Irmak’ın verdiği destekten dolayı duyduğu mutluluğu dile getirirken; “Kore’de gerçekleşen Cittaslow Genel Kurulu’nda bazı kentlerin filmlerinin olduğu ve dünyanın dört bir tarafından gelen katılımcılara izlettirildiğini gördük. Seferihisar’a döndüğümüzde bizim de filmimiz olması gerektiğini düşünerek, hemşerimiz Çağan Irmak’ı aradık. O da filmi kendisinin hiçbir ücret almadan çekebileceğini söyleyerek gelip çekimlere başladı.

Memleketine hizmet etmekten büyük keyif alan Çağan Irmak’a çok teşekkür ediyorum. Seferihisar’ı Çağan Irmak’ın bakışıyla izlemek ve tüm dünyaya izlettirmek çok keyifli olacak” dedi.

Çekimler sırasında konuşan Çağan Irmak; “Ben Seferihisarlıyım. Hayatımın önemli bir bölümünü kapsayan Seferihisar’dan gelen böyle bir teklifi geri çevirmem mümkün değildi. Burada hem doğal güzellikler ve inanılmaz güzel hikâyeler var. Benim de çocukluğumun geçtiği Seferihisar’a bir katkım olması beni çok mutlu ediyor. Filmi tamamlayıp Seferihisar’a armağan edeceğiz. Umarım yurt dışında Seferihisar’a ve Türkiye’ye yakışacak güzel bir film ortaya çıkacak” dedi.

Filmin ağustos ayında gösterime hazır hale gelmesi planlanıyor...