Çalık'tan Türkmenistan'a Yeni 'Projeye Hazırız' Teklifi



Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık ile bir araya geldi. Alınan bilgiye göre, Başkanlık Sarayında Türk işadamını kabul eden Berdimuhamedov, Ahmet Çalık ile karşılıklı işbirliğinin geleceği ve devam eden projelerin hayata geçiriliş süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundular. Görüşmede, özellikle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Aralık 2007'deki Türkmenistan ziyaretinde yapımı sözünü verdiği tarihi Köhneürgenç kentindeki caminin inşasına hazırlık konusunun ele alındığı belirtildi. Söz konusu projeyi üstlenen Çalık Holdinge bağlı Gap İnşaat şirketinin projeye ilişkin hazırlıklarını anlatan Ahmet Çalık'ın, diğer projelere de katılmaya hazır olduklarını ifade ettiği, yatırım yapmayı planladıkları pek çok projeyi de sunduğu kaydedildi.

Görüşmede, Türk şirketlerinin, Türkmenistan'ın kalkınmasında büyük katkısının olduğunu ifade eden Berdimuhamedov, sunulan önerilerin tamamının ekonomik kalkınma açısından son derece önemli olduğunu vurguladı. Berdimuhamedov, söz konusu projelerin hem mimarlık açısından hem de modern teknolojiye uyumu açısından dikkate değer olduğunu belirtti. Türkmenistan'ın bağımsızlığının ilk yıllarından itibaren başta tekstil olmak üzere inşaat ve enerji sektörlerinde pek çok projeye imza atan Çalık Holding, en son geçtiğimiz ay, Balkanabat kentinde 138 milyon Euro bedelli doğal gaz tribünlü elektrik santralinin yapımını üstlenmişti.

 Çalık'ın son projesi santral

Türkmenistan'da pek çok projeye imza atan Çalık Holding, en son geçtiğimiz ay, Balkanabat kentinde 138 milyon Euro bedelli doğal gaz tribünlü elektrik santralinin yapımını üstlenmişti.