Çalışma Koltuklarına Steelcase Yorumu: REPLY



Son on yılda, bireysel çalışma ortamları yarı yarıya azalırken, takım çalışmaları çarpıcı bir şekilde arttı. İnsanlar artık birlikte daha esnek çalışıyor. Bunun sonucu olarak da ilham verici çalışma ortamlarıyla bireylerin ilgilerini çekmek çok daha önemli. Steelcase, ofis alanlarının son trendlerine uygun olarak, yeni yüksek performanslı oturma serisini lanse etti: Reply. Reply portföyü, 3 temel hedef göz önüne alarak tasarlandı: 'anında konfor', 'kolay kullanım' ve 'kişiselleştirme'. Bu seri, tasarım ve işlevsellik açısından tercihleri maksimize etmek için 2 alternatif tasarım sunuyor. 'Reply' ve 'Reply Air' çalışma koltukları, özel teknolojiyle yenilikçi tasarımları birleştirip, kullanıcının her ihtiyacına cevap veriyor.

IPSOS’un Steelcase için gerçekleştirdiği işyeri anketine göre, Avrupa’da çalışanların yüzde 46’sı haftada en az bir kez bel ağrılarına maruz kalıyor. Bu sıkıntıyı yaşayanların yüzde 63’ü koltuklarını ayarlamanın öneminin farkında değiller (TNO). Steelcase Türkiye Yetkilisi Sinem Demircan, Reply serisinin bu anlamda önemini şöyle açıklıyor: "Hayatımızın yaklaşık 9 yılını iş yerinde oturarak geçirdiğimizi düşünürsek, koltuğumuzdan rahatlık ve destek almamız çok önemli. Reply, belimizin 3 ana bölümüne (lomber, torasik ve pelvik alanları) dinamik destek sağlamak için özel olarak tasarlanmış bir seri".

Sırtın üst ve alt bölgelerine uygulanan desteğin farklı olması gerektiğinden, Reply dengeli bel desteği için 2 köpük yoğunluğu özelliğine sahip. Reply’ın üst sırt bölümü yoğun köpük içerirken, alt kısım yumuşak köpük yastık kaplı. Reply, aynı zamanda yeni patentli bir kumaş döşemesi de sunuyor. Bu döşeme, elektro-kaynak özelliğiyle standart döşemelere göre yüzde 50 daha hızlı kuruyor. Deseni sayesinde ek hava sirkülasyonu yaratıyor, kullanıcıların terlemesi halinde daha hızlı bir kuruma sağlıyor.

Reply Air ise, kullanıcının omurilik baskısını desteklemek için otomatik olarak ayarlanan, kadife dokunuşlu, yeni ve özel file kumaşına sahip. Reply Air koltuğu, file kumaşın gerginliğinin sağladığı destekle kullanıcının yaslanma gücüne göre otomatik ayarlanıyor. Ayrıca gerekirse yüksekliği ayarlanabilir bel desteği de takılabiliyor.

Her iki model de senkronize mekanizma teknolojisiyle yaslanırken, vücudun doğal hareketlerini takip etmesini sağlıyor. Arkaya doğru ne kadar yaslanılırsa, o kadar ağırlık üst vücuda aktarılıyor; bu nedenle koltuktan daha fazla destek almak gerekiyor. Reply ve Reply Air ile her kullanıcının yaslanma gerilimini kolayca ayarlayabilmesi mümkün. Koltuğun kullanıcısı, kendi ağırlığına göre kişiselleştirilmiş ve sürekli destek sağlayan bir koltuğa sahip olmuş oluyor.
 
Sinem Demircan, koltuğun kişiselleştirilebilme özelliğinin önemine dikkat çekiyor: "Çalışma koltuğunuz özel duruşunuza adapte değilse, bir taburede oturmaktan farkı yoktur. Reply’ın ayarları yandaki ayar kolları ile kolayca yapılabiliyor. Kolların şekli ve üzerindeki semboller sayesinde de, kullanımı kolayca anlaşılıyor".



Steelcase

Steelcase, 1912 yılında Michigan’da kuruldu. İlk patentini 1914 yılında metal bir çöp kutusuyla alan Steelcase, o günden bu yana metal endüstrisinden ofis mobilyası ve teknolojilerine uzanan bir ürün gamı sunuyor. Ofis yaratma konusundaki uzmanlığıyla, her şirketin çalışma koşullarına adapte olabilen ofis çözümleri sunuyor. Steelcase’in çok önem verdiği sürdürülebilirlik kavramının yanısıra, ergonomi konusundaki araştırmaları da bu alandaki başarısını açıklayan unsurlardandır. Dünyaca tanınan Steelcase, aldığı sayısız ödüllerle de başarısını destekliyor.

Klassis

1989 yılında kurulan Klassis, 20 yıldır yapı sektöründe faaliyet gösteriyor. Faaliyet alanlarında dünya liderleri olan Lees (halı), Dexion (arşiv-depo sistemleri), Kingspan (yükseltilmiş döşeme), Steelcase (ofis mobilyaları) ve Tate (yükseltilmiş döşeme) firmalarının Türkiye temsilciliklerini sürdürüyor. Sektöründe, Türkiye ve yurtdışında birçok referansa sahiptir.

Detaylı bilgi için tıklayınız