Çamlı Barajı'na Engel



İzmir’deki Çamlı Barajı’nın, Çevre ve Orman Bakanlığı’nın onayladığı 1/100 binlik Çevre Düzeni Planı’nda olmadığı öğrenildi.

İl Özel İdaresi İmar Daire Başkanlığı’nda görevli Şehir Plancısı Aytaç Yalçınkaya, Çevre ve Orman Bakanlığı’nın 14 Ağustos tarihinde onayladığı Kütahya -İzmir -Manisa 1/100 Binlik Çevre Düzeni Planı hakkında meclis üyelerine bilgi verdi. CHP’li Güzelbahçe İl Genel Meclisi Üyesi Atilla Çelikkesen’in planda Çamlı Barajı’nın olup olmadığı ilgili sorusunu yanıtlayan Yalçınkaya şu bilgiyi verdi:

"Planda Çamlı Barajı yok. Ancak Çevre ve Orman Bakanlığı’na bağlı Devlet Su İşleri’nin (DSİ) bu yatırımdan vazgeçtiği ve Büyükşehir Belediyesi’nin de barajı kendi bütçesiyle yaparak 1/25 binlik çevre düzeni planına işleyeceği yönünde duyumlar aldık. Bu arada planın 1/100 binlikte olması şart değil. Büyükşehir, yasalara göre Çamlı Barajı’nı 1/25 binlik çevre düzeni planına işleyebilir. Bu konuda sakınca yok."

CHP’li İmar Komisyonu Başkanı Hüseyin Mumcuoğlu, 1/100 binlik planlarda olması gerektiğini, konunun Büyükşehir tarafından takip edildiğini söyledi.

CHP’li meclis üyesi Doğan Albayrak ise Çamlı Barajı’nın siyasileştirildiğini savundu şöyle konuştu: "Orada altın çıkarmak isteyen bir Kanadalı şirketin lobisi yüzünden İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne DSİ izin vermiyor. Siyasi lobiler, o barajın yapılmasına engel oluyor."