Çamlıca Camisi'ne Teleferik Yerine Metro Geliyor



DHA'nın haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Meclisi Kasım ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi. Meclis Genel Kurulu’nda Çamlıca’ya raylı sistem hattı inşa edilmesine ilişkin imar plan değişikliği oy çokluğuyla kabul edildi. Çamlıca Camisi'ne ulaşım için önce Mecidiyeköy-Çamlıca teleferik projesi tasarlanmış ancak bu proje Temmuz ayında İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi (İBB) tarafından iptal edilmişti. Teleferik projesi yerine Altunizade metrosunun 3.5 kilometre uzatılarak camiye metro ile ulaşım sağlanacağı ilan edilmişti.

4 istasyonu olacak

Altunizade Köprülü Kavşağı’ndan başlayacak hat, Küçükçamlıca Mahallesi’nden Ferah Mahallesi’ne oradan da Çamlıca Camisi'ne kadar uzanacak. 4 istasyondan oluşacak hattın durakları şöyle:

“Birinci istasyon ‘Altunizade İstasyonu’ olup, Küçükçamlıca Mahallesi’nde, Altunizade köprülü Kavşağında yer alacak. İkinci istasyon Kısıklı Mahallesindeki ‘Çamlıca Tepesi İstasyonu’ olacak. Üçüncü istasyon Ferah Mahallesinde yer alacak. Dördüncü istasyon ise Çamlıca Camisi İstasyonu olacak”.

Metro-metrobüs-marmaray’la entegre olacak

Hat, Altunizade Köprülü Kavşağı’ndan metrobüs ve Üsküdar-Ümraniye metro hattıyla entegre olacak. Bu metro hattından Marmaray, Kadıköy-Kaynarca Metrosu ve şehir hatlarına ulaşım sağlanabilecek. Hattın açılmasıyla iş gidiş ve çıkış saatlerinde özellikle Kısıklı’da oluşan trafik yoğunluğunun toplu ulaşım ile rahatlaması planlanıyor.