Çamlıca Eteklerinde Vatandaşlar Boğuluyor



7/24 süren inşaat çalışmaları nedeniyle çevrede yaşayan yurttaşları gürültü yüzünden canından bezdiren inşaat şimdi de yarattığı ses, koku, hava ve görüntü kirliliğiyle gündemde. Türkiye'nin en büyük AVM'si, 46 katlı ofis ve otel ile toplam 1000 konuttan oluşan Emaar Square'nin klima ve havalandırma ünitesini çevresindeki ev, okul ve sağlık ocağının tam yanına kuruldu.

Çözüm bekleniyor

Sözcü gazetesinden Özlem Güvenli'nin haberi şöyle: Klima ünitesinin yaratığı hava kirliliğini “Dilovası”ndaki sanayi tesislerinin yarattığı kirliliğe benzeten site sakinleri, Dubai Şeyhi'nin projesine karşı hukuk mücadelesi başlattı. Daha önce talepleri reddedilen yüzlerce site sakini koku, duman, ses ve sarsıntı şikayeti ile geçen eylül ayında idare mahkemesine ikinci kez başvurdu. Mahkemeye sunulan dilekçede, Soyak Residence sitesine bitişik nizam olarak konumlandırılan klima ünitesinin, inşaat verilen ruhsatta dahil olup olmadığı bilgisine Üsküdar Belediyesi'ne yapılan başvurulara karşın ulaşılamadığı vurgulandı.

Kendine uzak komşuya yakın

Bacalardan ve klimadan çıkacak koku, duman, ses ve sarsıntının sitede yaşamı olumsuz etkileyeceğine dikkat çekilerek “Projenin arsasında inşa edilebileceği ve çevresel etkileri azaltma imkanı sağlayacak birçok nokta bulunmasına rağmen bacaların ve klimanın, projedeki konutlardan uzak ancak müvekkillerimize ait konutlara yakın bir alanda konumlandırılmış olması da Emaar Square projesinde ikamet edeceklerin ses, koku, duman ve titreşimden etkilenmesinin engellenmesi hedeflenirken çevredekilerin önemsenmediğini ortaya koymaktadır” denildi.