Çamlık Kalıyor



Adana Büyükşehir Belediyesi'nin, Çamlık alanı ile ilgili verilen yürütmeyi durdurma kararına karşı yaptığı 3 ayrı itirazın da reddedildiği bildirildi. TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin, 2007 yılında alınan meclis kararıyla yeşil alan kullanımından çıkartılarak, satılmak amacıyla turistik otel ve çarşı alanına dönüştürülen Çamlık alanını, bilerek bakımsız ve sahipsiz bıraktığını iddia etti.

TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu Çamlık Alanı Davası İzleme Komisyonu Üyesi Selçuk Göndermez, Birliğe bağlı odaların temsilcileriyle birlikte Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde yaptığı açıklamada, Çamlık alanının, barajın yapım yıllarından bu yana geçen yaklaşık 60 yılda yerine yenisi konulamayacak derecede yetişmiş değerli ağaçlarla kaplı, kent içerisinde kalmış ender doğal yeşil alanlardan birisi olduğunu belirtti. Alanın, Adanalıların güzel anıları ile dolu bir mesire ve sosyal buluşma noktası olduğunu vurgulayan Göndermez, "Çamlık, bu yönü ile bile saygı ile korunmalı ve geleceğe aktarılmalıdır" dedi.

Çamlık arazisinin yeşil alandan çıkartılıp, yerine yüksek yoğunluklu otel ve iş merkezi yapılmasına imkan veren imar tadilatının ticari amaca hizmet ettiğini ileri süren Göndermez, "Bu imar kararı, yeşilin ve doğanın korunması gibi çağdaş kent anlayışına, kamu yararına ve planlama ilkelerine aykırıdır. Dolayısıyla kent halkının ortak kullanımını engelleyen bu karar, hukuka da aykırıdır. Adana Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin hukuka ve kamu yararına açıkça aykırı olan bu kararından dönülmesini, karara itiraz dilekçelerimiz yoluyla talep ettiysek de Adana Büyükşehir Belediyesi yasaya aykırı tutumunda ısrarcı olmuştur" diye konuştu.

Bunun üzerine konuyu yargıya taşıdıklarını hatırlatan Göndermez, şunları kaydetti:

"Dava halen sürmektedir. Ancak, yürütmeyi durdurma talebimiz mahkemece yerinde görülerek kabul edilmiştir. Bu arada, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin yürütmenin durdurulmasına karşı yaptığı tüm itirazları ise reddedilmiştir."