Can Eren: Schüco Ağındaki En Hızlı Gelişen ve En Göze Çarpan Merkez Türkiye



35. Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul'da yeni pencere, cephe ve güneş enerjisi sistemleri ile dikkat çeken Schüco, Türkiye'deki gelişimini yurtdışındaki 'mega projeler' ile pekiştiriyor. Fuarda, şirketin büyüme politikasına bağlı bir ziyaretçi profili ile karşılaştıklarını belirten Schüco Türkiye Genel Müdürü Can Eren, "Yurtdışından çok sayıda direkt proje getiren oldu" dedi.

www.yapi.com.tr'nin sorularını yanıtlayan Eren, 1999'dan bu yana faaliyet gösteren Schüco Türkiye'nin, Brüksel'deki NATO genel merkezi projesinde uygulamacı olarak tercih edildiğine dikkat çekerek böylece; Doğu Avrupa, Orta Asya ve Rusya'da gerçekleştirdikleri mega projelere bir yenisi eklediklerini söyledi.

Schüco'nun 80 ülkede bağlı şirketleri ve ofisleri bulunan bir grup olduğunu ifade eden Can Eren, bu ağda içerisinde en göze çarpan ve en hızlı gelişen şirketin Schüco Türkiye olduğunu vurguladı.



"İç pazardaki büyüme ve komşu ülkelerde proje bazında yaptığımız işlerden sonra Schüco grubu içerisindeki en başarılı şirketlerden biri konumuna geldik. Türk taahhüt sektörünün çizdiği grafik ve bizim buna paralel olarak gerçekleştirdiğimiz gelişim üzerine küresel ölçekte alınan karar doğrultusunda; Azerbaycan, İran, Irak ve Yunanistan'ın da aralarında buluduğu 7-8 ülkenin yönetimi bize verildi. Ukrayna, Yunanistan gibi ülkelerdeki yerel Schüco ofisleri kapatılırken, reorganizasyon içerisinde bize çok daha geniş bir alan verildi" diyen Eren, bu yıl içerisinde Erbil'de de bir ofis açmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Satış ağlarının hem yurtiçinde hem dış ülkelerde büyüdüğüne dikkat çeken Can Eren, 2012'nin ilk çeyreğinde Kayseri ofisini açtıklarını, buna yakın zamanda Adana ve Konya'yı da eklemeyi düşünüklerini belirtti.