Can Yücel’in Şiiriyle Veda

Kolon kanserine yenik düşerek 11 Ekim gecesi yaşama veda eden ünlü şair, edebiyatçı ve Uluslararası Ağa Han Mimarlık Ödülü sahibi Nail Çakırhan (98), Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesinde son yolculuğuna uğurlandı. Gazetecilikten muhasebeciliğe, şiirden mimarlığa uzanan geniş yelpazede adını duyuran, cumhuriyet döneminin önemli aydınlarından, Gökova sevdalısı Çakırhan, ömrünün son 38 yılını geçirdiği Akyaka’da toprağa verildi.

Ege ve Akdeniz mimarisine damgasını vuran ve “huzurun mimarı” olarak anılan Çakırhan için düzenlenen törene eşi Halet Çambel ile yakınlarının yanı sıra Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, CHP Muğla Milletvekili Ali Arslan, Muğla Belediye Başkanı CHP’li Osman Gürün, çevre ilçelerin belediye başkanları, eski Türkiye Mimarlar Odası Başkanı Oktay Ekinci, gazeteci-yazar Oktay Akbal’ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 300 kişi katıldı.

Törenlerin ilki Nail Çakırhan büstünün bulunduğu Yücelen Otel’in önünde yapıldı. Törende sırasıyla Oktay Ekinci, Çakırhan’ın en yakın arkadaşı ve Yücelen Otel’in sahibi Hamdi Yücel Gürsoy ile Vali Ahmet Altıparmak birer konuşma yaptı. Çakırhan’ın iki şiiriyle Can Yücel’in Çakırhan için yazdığı şiiri okuyan Vali Altıparmak da “Ondan kalan değerleri gençlere ve geleceğe aktarmak için elimden geleni yapacağıma söz veriyorum” dedi.

Çakırhan’ın naaşı öğlen kılınan namazın ardından gözyaşları içinde ve dualar okunarak Akyaka’da toprağa verildi.